12 Ianuarie 2015

Cele mai tari gadget-uri si tehnologii prezentate la CES 2015



Inovatia si elementul de noutate in tehnologie nu dispar niciodata, cu atat mai putin cu cat gadget-urile inteligente isi fac tot mai mult loc in vietile noastre, devenind, in unele situatii, chiar indispensabile, astfel ca mai devreme sau mai tarziu le vom adopta din mers. WALL-STREET.RO a facut o selectie a noutatilor editiei din acest an a Consumer Electronics Show (CES), cel mai mare targ dedicat tehnologiei din intreaga lume.

Puterea de procesare grafica ajunge in masini

Nvidia, dar si Intel, doi dintre cei mai mari producatori de microchipuri din lume, au prezentat in cadrul editiei din acest an a CES cele mai noi produse din portofoliu, destinate inclusiv automobilelor viitorului. Tegra X1, cel mai nou procesor prezentat publicului larg de catre americanii de la Nvidia este “creierul” Renovo Coupe, “supercarul” de jumatate de miliard de dolari, un automobil complet electric. Potrivit informatiilor aparute, procesorul ofera o putere uluitoare de calcul, de un teraflops, ducand performanta de la borul masinii mult peste nivelul oricarei masini aparute pana acum pe piata.

Asa cum mentionam mai sus, nu doar Nvidia a avut cu ce sa se laude la targul CES, Intel prezentand o noua generatie de procesoare numite Curie, un computer cu platforma open-source de marimea unui mic buton, dedicat tehnologiilor mobile pentru accesoriile inteligente.

Totodata, Intel a lansat in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015 cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core, denumita Broadwell. Construite pe o arhitectura de 14 nm, noile procesoare promit sa ofere performante mai bune decat modelele precedente, precum si o durata mai mare de viata a bateriei pe dispozitivele portabile pe care se vor regasi, atat smartphone-uri si tablete, cat si laptop-uri sau ultrabook-uri.


Wattup, dispozitivul care poate incarca orice device mobil prin wireless

La editia din acest an a CES, compania americana Energous a prezentat publicului larg Wattup, un device care poate incarca simultan mai multe dispozitive prin intermediul tehnologiei wireless.

Astfel, orice dispozitiv compativil poate fi incarcat de la o distanta de cel mult cinci metri, ceea ce inseamna ca cu cat dispozitivul va fi mai aproape de sursa de energie cu atat se va incarca mai repede. Ce promite Energoeus este ca tehnologia din spatele Wattup permite conectarea a unui numar de pana la 12 dispozitive. Chiar si asa, tehnologia propusa de americani este inca la inceput de drum. Desi poate incarca un numar atat de mare de dispozitive, aceasta inca nu este compatibila cu toate terminalele de pe piata, dar mai mult decat atat ocupa si un spatiu destul de mare. Americanii promit insa ca o vor aduce la zi.

Foto: Energeous.com


Consola de jocuri pentru Android: inovatia prezentata de Razer la CES

Daca sunteti un impatimit al jocurilor video, mai ales al celor pe platformele mobile cu Android, inovatia producatorului de echipamente pentru gaming Razer, de la CES 2015, singur v-ar putea capta atentia. Razer Forge TV este o consola de jocuri cu Android care masoara 10x10cm, deci are dimensiunile unui mini-PC si poate fi conectata pe un televizor cu diagonala mai mare. Razer sustine ca noua consola este alimentata de un procesor cu patru nuclee si un procesor grafic de ultima generatie, ceea ce va aduce mobile gaming-ul la un nou nivel.

Consola Razer Forge TV va fi disponibila in primul trimestru din acest an la un pret de circa 100 de dolari.


Noi ultrabook-uri: HP si Lenovo, liderii pietei de PC-uri, au adus noile game de produse

HP, Lenovo, dar si alti producatori si integratori de sisteme de calcul, au prezentat la CES 2015 noile dispozitive cu care vor defila pe piata in 2015. HP Zbook 14 si 15u, cu ecrane a caror diagonala masoara 14, respectiv 15,6 inch, se remarca printr-o echipare cu cele mai noi procesoare dezvoltate de catre Intel, grafica dedicata de la AMD, memorii de pana la 16GB si o capacitate de stocare de pester 1 terrabyte. Modelul de 14 inch dispune chiar si de un ecran tactic si ofera ecrane cu rezolutie Full HD.

“Vedeta” chinezilor de la Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri la nivel global, a fost, in cadrul targului din Las Vegas, a fost Lenovo Thinkpad X1 Carbon. Cea de-a treia generatie de X1 Carbon continua traditia impusa de brand-ul ThinkPad. Prezentat de producator drept cel mai usor ultrabook de 14 inch din lume, dedicat mediului de afaceri, are acum noi optiuni, precum un display Full HD pentru o noua experienta, iar prin schimbarea interfetei de conectare a SSD-ului pe PCI express, X1 Carbon confera o viteza de accesare a discului cu 80% mai mare. Noul X1 Carbon este mult mai mobil decat pana acum, cu o durata de viata a bateriei extinsa. De asemenea, cantareste sub 1.3Kg si are o carcasa din carbon durabila si robusta. Cu cea de-a cincea generatie de procesoare de la Intel Core si o suita intreaga de accesorii menite sa optimizeze experienta, X1 Carbon continua drumul ThinkPad si inspira inovatie.


Mancare printata, la discretie

Compania XYZprinting a prezentat publicului larg noua sa inventie – prima imprimanta din care se face mancare. Bazata pe tehnologia de printare 3D, produsele create la imprimanta arata exact ca cele din originale. Un ecran cu touchscreen permite utilizatorilor sa isi aleaga designul produsului dorit, precum decoratiunile pentru prajituri, ciocolata sau dulciuri.


Noi tehnologii pentru televizoarele 4K

Desi Samsung a fost destul de tacuta la editia din acest an a CES, prezentand mai mult cateva inovatii in materie de tehnologie electocasnica si mai putin electronica, producatorul sud-coreean a prezentat noile sale televizoare SUHD, care include o tehnologie bazata pe nano-cristale si un soft care imbunatateste motorul de redare al imaginilor care ofera posibilitatea utilizatorilor sa vada continut la calitate 4K.

Tehnologia si noua gama de televizoare cuprinde noua tipuri de ecrane, cu diagonale ce variaza intre 48 si 88 de inch.

Nu doar Samsung a adus la CES 2015 televizoare, ci si concurentii de la Sony, Panasonic, Philips, Sharp sau LG, fiecare companie anuntand noi inovatii pe fiecare linie de produs.


Smartphone-uri la CES 2015: LG G-Flex 2, doua terminale Samsung si...cam atat

Este clar ca CES 2015 nu a fost un eveniment al smartphone-urilor de top, asta pentru ca un numar mai redus de producatori au prezentat publicului larg noile varfuri de gama pe fiecare segment.

Ce a sarit in ochi a fost a doua generatie a LG G-Flex, unul dintre primele smartphone-uri cu ecran curbat, practic al doilea pariu al producatorului sud-coreean pe o piata extrem de nisata a utilizatorilor de profil. Telefonul are un ecran de 5,5 inch, o memorie RAM de 2GB, o camera foto de 13 megapixeli si ruleaza Android Lollipop.

Rivalii de la Samsung au prezentat la targul tehnologic doua modele de telefoane middle spre high range, Samsung Galaxy E5 si Samsung Galaxy E7, practic doua modele de telefoane la granita dintre modelele ieftine si varfurile de gama S6 si Note 5.

Vestea inedita de la CES 2015 a venit din partea producatorului Blu Studio Energy, companie care a lansat un smartphone cu un display de 5 inch si care dispune de o baterie de 5.000 de mAh, ceea ce ar trebui sa ii asigure o durata de viata de cel putin patru zile in utilizare normala sau cel putin doua zile la o utilizare intensa. Este clar ca bateria este punctul nevralgic la aproape orice smartphone in ziua de azi, iar producatorii care vor gasi solutia ca telefoanele noi sa aiba din nou autonomia celor din trecut va avea poate cel mai mult de castigat.


Noua gama de hard discuri subtiri de la Seagate

In lupta acerba de pe piata unitatilor de stocare, Seagate a prezentat noul modele de hard disc portabil cu o grosime de numai 7 milimetri (mm), motiv pentru care si poarta numele de Seagate Seven.

Hard Disk-ul dispune de functie Wireless Drive, care permite conectarea la un dispozitiv direct cu ajutorul unei conexiuni Wi-Fi, ceea ce face ca device-ul sa nu necesite conectarea prin intermediul unui cablu USB.

Hard Disk-ul Seagate Seven are un pret de 99 de dolari la precomanda, in timp ce dispozitivul de conectare wireless costa 129 de dolari.


Cel mai ieftin telefon cu browser web? Microsoft Nokia 215

Microsoft nu este de neluat in seama la editia din acest an a CES. Interesant a fost telefonul Nokia 215, un device de numai 30 de dolari care suporta aplicatii precum Facebook, Messenger, Bing Search, Twitter si Opera Mini preinstalate, toate aplicatiile fiind rulate de pe un dispozitiv cu un ecran de 2,4 inch cu display LCD, 8MB RAM, bluetooth si radio FM. Camera foto cu care vine echipat terminalul mobil este de numai 0,3 megapixeli.


Cureaua inteligenta care se ajusteaza in functie de cat mananci

Este un lucru des intalnit acela ca dupa o masa copioasa sa fiti nevoiti sa mai largiti cu o masura cureaua de la pantaloni, insa un start-up din Franta se pare ca a gasit solutia pentru problema creand o curea inteligenta.

Pe langa ajustarea in functie de circumferinta taliei, cureaua inteligenta, denumita Belty, inregistreaza si informatii despre sanatatea corpului, cat si despre activitatea sau inactivitatea organismului. Astfel, Belty, alerteaza posesorul acesteia cand sta prea mult timp intr-o pozitie fixa si ii sugereaza sa faca miscare. Faptul ca inregistreaza datele si mai ales marimea taliei poate fi un indicator cheie in stabilirea nivelului de sanatate. Belty, care vine dotata cu mai multi senzori, un accelerator si giroscop, stie exact cat de multa miscare trebuie sa faci, dar si cand trebuie sa fii mai activ.

Cureaua se conecteaza la smartphone prin intermediul unei aplicatii care aduna informatiile intr-un tabel pe nivelul intregii zile, iar la finalul acesteia ii da posesorului un feedback si cateva sugestii de care trebuie sa tina cont.




Citeste si