4 Februarie 2015

Vrei sa iti schimbi telefonul? Cele mai bune smartphone-uri pe care le poti cumpara azi din magazine. Tu pe care il vrei?



Pe o piata care si-a continuat evolutia, inregistrand cresteri de peste 20%, smartphone-urile au devenit in ziua de azi mai mult decat o necesitate. Daca ai fost un “early adopter” (utilizator care testeaza cele mai noi produse – n.red.) sau nu esti multumit de telefonul pe care il ai, atunci este clar momentul sa te gandesti sa iti schimbi smartphone-ul. Tocmai de aceea am alcatuit o lista de telefoane de care ar trebui sa tii cont cand decizi sa il cumperi.

Nokia Lumia 635 - cel mai bun smartphone la sub 700 de lei

Daca nu empatizezi cu sistemul de operare si intreg ecosistemul Android al celor de la Google, trebuie sa stii ca exista alternative chiar foarte bune. Una dintre acestea este cea a smartphone-urilor Nokia Lumia, care functioneaza pe sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de catre Microsoft.

Chiar daca momentan Microsoft a pierdut la nivel teoretic batalia pe segmentul sistemelor de operare pentru mobil, gigantul IT promite sa revina in forta cu viitorul sistem de operare Windows 10, dezvoltat atat pentru PC-uri cat si pentru dispozitivele mobile.

Dar daca nu mai poti astepta pana la finalul anului si ai nevoie de un telefon, afla ca ai de unde alege. Nokia Lumia 635 pare sa fie cea mai buna alegere cand vine vorba de un smartphone cu Windows Phone la un pret de circa 700 de lei. Telefonul deja se bucura de aprecierea utilizatorilor atat pe site-urile din Romania, cat si la nivel international.

Punctul forte al lui Nokia Lumia 635 este ca suporta 4G, ceea ce permite viteze de date mult mai mari decat oricare alt smartphone din aceeasi categorie de pret.

Posesorii lui Nokia Lumia 635 lauda bateria cu care este echipat smartphone-ul si despre care spun ca poate rezista si pana la trei zile si, mai mult decat atat, are si o constructie solida ceea ce ii confera siguranta.
Smartphone-urile Nokia au fost mereu laudate pentru felul in care au fost construite, doar ca sunt foarte multi utilizatori care se uita in prezent mai mult la specificatiile tehnice si mai putin la experienta in utilizare. Pe un telefon care costa circa 600 - 700 de lei Windows Phone este un sistem de operare foarte bine optimizat, care ofera o experienta de utilizare similara pe toata gama de produse.

Un pret foate bun la Nokia Lumia 635 gasesti zilele acestea la evoMAG , dar sunt oferte bune si la magazinele BADABUM sau AZERTY.

Pe langa 4G, Nokia Lumia 635 dispune de un ecran cu o diagonala de 4,5 inch, un procesor quad-core capabil sa ruleze cele mai noi aplicatii si o baterie cu o capacitate de peste 1.800 de mAh.

Avantajul smartphone-urilor produse de catre Microsoft in colaborare cu Nokia este ca acestea vin intr-o varietate de culori. Lista de culori disponibila o poti consulta pe evoMAG.

Printre alte smartphone-uri demne de luat in seama se numara:

  • Allview V1 Viper (4,7 inch/Quad Core/1GB RAM/8MP), la un pret foarte bun pe eMAG;
  • Evolio Neos – Dual SIM (4,5 inch/Quad Core/1GB RAM/8MP), la un pret foarte bun pe CEL.ro.

Allview X1 Soul - un smartphone elegant si performant, la sub 1.000 de lei

Daca esti limitat de buget si nu vrei sa cumperi un smartphone cu mai mult de 1.000 de lei atunci trebuie sa stii ca poti gasi modele care au un raport calitate-pret peste medie.

X1 Soul este unul dintre primele smartphone-uri cu aspect si functionalitati premium lansate de catre brasovenii de la Allview. Telefonul se comporta foarte bine si, pe deasupra, zilele acestea are si o reducere de pret deloc de neglijat.

Departe de specificatiile tehnice, Allview X1 Soul este un smartphone extrem de bine apreciat pe site-urile de specialitate. Utilizatorii sustin ca Allview X1 Soul are o baterie suficient de mare sa functioneze in conditii de utilizare intensa pentru o zi intreaga. Mai mult decat atat, acestia lauda si design-ul sau, datorat carcasei uni-body, ceea ce ii confera un aspect elegant, iar completat de o memorie RAM de 2GB si o camera foto mai mult decat decenta, Allview X1 Soul poate fi un best-buy in categoria sa.

Avand in vedere ca la lansare pretul smartphone-ului a fost de 1.600 de lei, astazi produsul se gaseste la un pret chiar si cu 80% mai mic.

El poate fi cumparat astazi din magazinele specializate la preturi ce pornesc de la 899 de lei. Poti studia ofertele si impresiile formate despre Allview X1 Soul pe eMAG, evoMAG sau CEL.RO , trei dintre cei mai mari retaileri online specializati pe segmentul electroIT.

Printre alte smartphone-uri la sub 1.000 de lei demne de luat in seama se mai numara:

  • Alcatel One Touch Idol 2, versiunea Dual SIM, cu un pret bun pe evoMAG;
  • Sony Xperia M2 (4,8 inch/Quad Core/8MP), cu un pret foarte bun in magazinul AZERTY

Samsung Galaxy S4, smartphone-ul cu cel mai bun raport calitate pret din piata?

Daca esti in cautarea unui smartphone performant, dar la un pret corect atunci se pare ca ai gasit modelul de care ai nevoie. Chiar daca a fost lansat in urma cu aproape doi ani, Samsung Galaxy S4 ramane unul dintre cele mai bune telefoane pe care le poti cumpara cu mai putin de 1.500 de lei.

Utilizatorii sustin ca smartphone-ul este extrem de bine optimizat si toate aplicatiile ruleaza fara probleme. Mai mult, acestia il lauda si pentru felul cum arata, iar despre baterie sustin ca poate rezista si pana la o zi si jumatate in utilizare intensa. Trebuie sa tinem cont totusi ca in urma cu doi ani de zile, dar chiar si asa un display AMOLED de 5 inch FULL HD si cu performantele de atunci inca face fata cu brio cerintelor de azi.
Analizand caracteristicile tehnice ale modelului Samsung Galaxy S4 Value Edition de culoare gri, acesta se poate lauda cu un procesor Quad Core, memorie RAM de 2GB, o capacitate de stocare de 16GB, acumulator de 2.600 mAh si o camera foto de 13 megapixeli, ideala pentru a face poze bune.

Pe Samsung Galaxy S4 Value Edition il gasesti la un pret redus in stocul evoMAG , dar mai poti gasi modelul si in magazinul CEL.RO .

Daca esti in cautarea unor smartphone-uri cu preturi care se invart in jurul pretului de 1.500 de lei atunci poti lua in calcul si urmatoarele optiuni:

  • One Plus One , un telefon chinezesc pe care extrem de multi utilizatori il lauda si pe care il poti gasi la F64 la un pret bun;
  • LG Nexus 5 (5 inch/Quad Core/ 2GB RAM/8MP), un telefon mai vechi, dar cu toate actualizarile Google la zi – il gasesti la un pret foarte bun la evoMAG;

Liga varfurilor de gama: cine castiga intre Samsung, HTC sau Apple

Este cu siguranta un best-buy, iar faptul ca au decis sa introduca pe piata un smartphone cu o diagonala de peste 4 inch le-a adus si succes. Vorbim despre Apple iPhone 6, unul dintre cel mai bine vandute smartphone-uri la nivel global, un telefon foarte apreciat si ravnit de multi dintre utilizatori. Potrivit acestora, Apple a tinut cont de cererile utilizatorilor de pe versiunile anterioare care sustineau ca bateria are o autonomie scazuta, iPhone 6 tinand chiar si peste o zi in utilizare intensa. Utilizatorii lauda inclusiv fluenta cu care ruleaza sistemul de operare iOS 8.

Ecosistemul iOS este principalul punct forte al telefonului, iar functionalitatea telefoanelor Apple este apreciata la nivel global. Cel mai bun pret oficial l-am gasit la eMAG, dar poti gasi preturi bune si la CEL.RO si BADABUM -

Daca iPhone 6 ti se pare ca are inca un pret piperat atunci te poti orienta si spre urmatoarele modele:

  • HTC One M8 (5 inch, Quad Core, 2GB RAM, 5MP) – la un pret foarte bun la AZERTY;
  • Samsung Galaxy S5 (5,2 inch, Quad Core, 2GB RAM, 16MP) – cu un pret de sub 2.000 de lei la SIGMANET.RO;
  • Sony Xperia Z3 (5,2 inch, Quad Core, 3GB RAM, 20MP) – cu un pret foarte bun la evoMAG;

Gigantii, la putere: Note 4, iPhone 6 Plus sau Nexus 6?

Termenul de phablet a fost introdus in domeniul comercial pentru prima data de catre Samsung, prin lansate modelului Galaxy Note, in urma cu ceva mai bine de patru ani. Inca de atunci si pana in prezent Samsung detine cea mai mare cota de piata pe acest segment, iar acest lucru se datoreaza inovatiei si progresului tehnologic pe care l-a adus de fiecare data pe terminalele sale “de business”.

In opinia noastra cea mai buna optiune pentru un Phablet in momentul de fata este modelul Samsung Galaxy Note 4 cu un pret excelent la evoMAG, dar si la AZERTY sau la SIGMANET.

Potrivit feedback-ului primit de la utilizatorii care il detin, Samsung Galaxy Note 4 este un model de telefon foarte laudat, dar inca este loc de crestere pe aceasta zona. Utilizatorii lauda durata de viata a bateriei, calitatea imaginii oferite, dar si calitatea imaginilor surprinse cu camera foto a telefonului.

Daca modelul acesta nu este chiar pe placul tau, atunci te poti orienta si spre iPhone 6 Plus sau Nexus 6. Cel mai bun pret pentru iPhone 6 Plus l-am gasit la CEL.RO , iar modelul Nexus 6 – dezvoltat de catre Google in parteneriat cu Motorola l-am gasit pe SIGMANET.RO la cel mai bun pret, sub 3.000 de lei.




Citeste si