20 Iulie 2015

Romanii, in topul global pentru outsourcing: cinci motive pentru care tara noastra este superioara la acest capitol



Romania este o piata care in ultimii ani s-a dezvoltat spectaculos in domeniul IT si al serviciilor de outsourcing, iar mai multe date culese de catre creative-tim.com scot in evidenta excelenta in domenii cheie precum cea a dezvoltatorilor web sau a designerilor. Pe o tenta usor umoristica, vom afla la ce "nu" sunt romanii priceputi, fata de alte state mult mai dezvoltate, in slide-urile de mai jos!

5. Marii giganti tehnologici ocolesc angajatii romani


4. Lucreaza in conditii "greu" de imaginat

Ezzo Designist Office

E-spres-oh Office

Impact Hub Office


3. Sunt "necunoscuti" pe cea mai populara comunitate destinata designerilor web din lume


2. Creeaza produse pe care "nimeni" nu intentioneaza sa le foloseasca vreodata

BitDefender: solutie de software utilizata de peste 500 de milioane de oameni din toata lumea;

Avangate: furnizor de solutii electronice de software pentru distributie, companie cumparata de catre firma de private equity Francisco Partners;

UberVU: companie care ofera statistici despre social cu peste 100 de milioane de surse de date, achizitionata de catre Hootsuite;


1. Romanii sunt "scumpi" de nu ti-i poti permite

Un angajat roman pentru postul de dezvoltator Web castiga, in medie 19.000 de dolari pe an (circa 1.600 de dolari pe luna), un salariu similar cu cat castiga un malaezian si aproximativ la fel cu cat primeste un angajat din India.

La polul opus, insa un web develoeper australian castiga, in medie, circa 115.000 de dolari pe an (circa 9.500 de dolari pe luna), iar un dezvoltator web din SUA castiga circa 107.000 de dolari pe an (circa 9.000 de dolari pe luna).

Situatia se schimba un pic in cazul unui web designer. In Romania, salariul mediu al unui angajat care se ocupa de designul site-urilor web castiga, in medie, 14.000 de dolari pe an (circa 1.200 de dolari), iar la polul opus se afla tot Australia, cu un salariu mediu anual de de 106.000 de dolari (8.800 de dolari), in timp ce in Marea Britanie, de exemplu, un web designer castiga circa 41.000 de dolari pe an (circa 3.500 de dolari pe luna).




Citeste si