9 Septembrie 2015

ANIS: Valoarea veniturilor din software si servicii IT, 35% din afacerile sectorului



Conform celui mai recent Studiu ANIS realizat de PAC, valoarea veniturilor din software si servicii IT generate de piata interna este de aproximativ 931 milioane euro, reprezentand 35% din cifra de afaceri a sectorului. Segmentele care genereaza cel mai mare consum sunt administratia publica (30%), industria (17%) si sectorul bancar (14%).

Cele mai mari oportunitati de crestere pentru 2015 sunt pe sectoarele de servicii si produse larg consum (crestere estimata de 9,8%) si, respectiv, industrie (8,1%). Pe termen mediu, pana in 2018, cele trei sectoare vor reprezenta in continuare cei mai mari cumparatori de tehnologie, inregistrand fiecare o crestere estimata de 10%.

„Sursa principala de crestere pentru piata interna de software si servicii IT o reprezinta investitiile in tehnologie dinspre sectorul privat. Este singura sansa pentru cresterea competitivitatii acestui segment, mai ales pentru IMM-uri, in conditiile in care ne asteptam ca achizitiile din administratia publica sa fie intr-o usoara scadere anul acesta”, spune Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

Cresterea estimata pentru 2015 a cifrei de afaceri generate de sectorul de software si servicii IT pe piata interna este de aproximativ 10%, conform estimarilor ANIS.

In 2014, veniturile totale ale companiilor producatoare de software si servicii IT din Romania s-au ridicat la 2,42 miliarde de euro, cu o crestere de 14% estimata pentru 2015.



Citeste si