29 Decembrie 2015

Apple vrea de la Samsung inca 180 mil. dolari intr-un proces in care a primit daune de 548 mil. dolari



Apple a cerut justitiei americane sa oblige Samsung sa plateasca inca 180 de milioane de dolari intr-un proces in care rivalul sau sud-coreean a achitat in urma cu o saptamana daune de 548 milioane de dolari pentru ca a incalcat patente ale Apple.

Potrivit documentelor depuse in instanta de Apple, suma de 180 de milioane de dolari ar reprezenta daune suplimentare si dobanzi, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Aceste daune suplimentare au fost determinate de cinci produse Samsung care ar fi incalcat patente detinute de Apple si au fost comercializate dupa ce instanta a dat in 2012 o decizie impotriva Samsung, sustine compania americana.

Procesul dintre cei mai mari doi producatori de smartphone-uri si tablete a inceput in 2011, cand Apple a acuzat compania din Coreea de Sud ca i-a incalcat mai multe patente si a copiat elemente din design-ul iPhone.

Instanta din SUA a decis in 2012 ca Samsung sa plateasca daune in acest proces de 930 de milioane de dolari, insa in mai totalul a fost redus cu 382 milioane de dolari. Samsung a platit la mijlocul lunii decembrie 548,2 milioane de dolari, dar a contestat la Curtea Suprema din SUA decizia privind daunele.



Citeste si