25 Ianuarie 2016

Topul smartphone-urilor cu cea mai buna autonomie: bateria acestor telefoane tine ca pe vremuri



Autonomia a fost, este si va fi pentru mult timp una dintre cele mai sensibile discutii cand vine vorba de alegerea unui nou smartphone. O data cu evolutia tehnologica, smartphone-ul a luat locul telefonului clasic, insa un aspect in toata aceasta poveste a fost uitat – cel legat de durata de viata a bateriei in cazul unei utilizari prelungite. In ziua de azi pentru a gasi un smartphone cu o autonomie mai mare de o zi este o intreaga aventura. Exista, insa, si cateva exceptii, pe care le-am identificat. Despre ce modele este vorba, ce performante ating si cat ajung sa coste in magazine, in prezentarea de mai jos!

Locul 5 - Meizu MX5 Pro

Cu un design inspirat din cel al noii game de smartphone-uri ale Apple, chinezii de la Meizu au reusit sa creeze un smartphone cu dotari de varf, design atractiv si o performanta ridicata in ceea ce priveste autonomia.

Meizu MX5 Pro, smartphone cu un ecran gigant de 5,7 inch, dispune de o rezolutie Full HD (1080p), are pana la 4GB memorie RAM (pentru versiunea de 64GB) si un acumulator de 3.050 mAh.

Pe partea multimedia, smartphone-ul vine echipat cu o camera foto de 21 de megapixeli.

Meizu MX5 Pro ruleaza Android 5.1 Lollipop. Smartphone-ul este disponibil in marile magazine din Romania, la preturi care pornesc de la 2.200 de lei.

Cu cat gasesti Meizu MX5 Pro pe site-urile de anunturi:

Okazii.ro – de la 2.200 de lei

Sursa foto: meizu.com


Locul 4 - Samsung Galaxy A8

Desi produce unele dintre cele mai puternice si apreciate smartphone-uri din intreaga lume si detine prima pozitie in topul vanzarilor de smartphone-uri la nivel global, Samsung nu se poate lauda cu telefoane ale caror autonomie sa depaseasca cu mult media. Nu este si cazul gamei A8, compusa atat din varianta Dual SIM cat si cu cea care suporta o singura retea.

Smartphone-ul sud-coreenilor de la Samsung dispune de o diagonala generoasa, de 5,7 inch cuplata alaturi de o rezolutie Full HD si un acumulator de 3.050 mAh pe Litiu-Ion, ceea ce face ca smartphone-ul sa reuseasca sa obtina performante extraordinare cand vine vorba de utilizarea lui in conditii obisnuite.

Conform analizei GSMArena.com, Samsung Galaxy A8 a reusit sa obtina o medie de 59 de ore, in utilizare obisnuita, ce presupune o ora de apeluri, o ora de rulare de continut video si 3 ore de navigare pe Internet.

Concret, acest lucru inseamna ca in aceste conditii, smartphone-ul va putea fi utilizat timp de peste 2 zile fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa isi incarce terminalul mobil.

Lansat in vara anului 2015, Samsung Galaxy A8 beneficiaza de un procesor Qualcomm Snapdragon 615 octa-core (opt nuclee), o memorie RAM de 2GB, o camera foto de 16 megapixeli cu un senzor luminos si o camera frontala de 5 megapixeli.

Smartphone-ul ruleaza Android 5.1 Lollipop si se pare ca va primi update cat de curand si la ultima versiune Marshmallow si este disponibil in Romania, in varianta Dual SIM, la preturi ce pornesc de la 2.000 de lei.

Cu cat gasesti Samsung Galaxy A8 pe site-urile de anunturi:

OLX – de la 1.400 de lei

Okazii.ro – de la 2.000 de lei

Sursa foto: samsung.com


Locul 3 - Sony Xperia E4

Anuntat in luna februarie a anului trecut si lansat pe piata o luna mai tarziu, Sony Xperia E4 se afla in topul smartphone-urilor cu cea mai buna autonomie, japonezii reusind, in ciuda dificultatilor prin care au trecut cu divizia de telefoane mobile, sa creeze un telefon cu o baterie care reuseste sa obtina cel putin doua zile de utilizare.

Mai precis, conform testelor de anduranta realizate de GSMArena.com, Sony Xperia E4 a reusit sa obtina o autonomie de 61 de ore, in conditiile unei utilizari de o ora pentru apeluri telefonice, o ora de utilizare pentru vizionarea de continut video si trei ore de navigare pe Internet.

Sony Xperia E4 este un smartphone cu o rezolutie qHD (960x540 de pixeli) si o diagonala de 5 inch, cu un acumulator de 2.300 mAh, fiind propulsat de un procesor cu patru nuclee (quadcore) si 1GB RAM, dispune de o capacitate de stocare de 8GB si este acompaniat de o camera foto de 5MP.

Caracteristici pentru un smartphone entry-level, dar cu un pret pe masura. Sony Xperia E4 se comercializeaza la un pret de circa 500 de lei, fiind o alegere excelenta cand esti in cautarea unui smartphone cu autonomie rezonabila.

Cu cat gasesti Sony Xperia E4 pe site-urile de anunturi:

OLX - de la 250 de lei

Sursa foto: developer.sony.com


Locul 2 - Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520 urca pe podiumul smartphone-urilor cu cea mai mare autonomie de pe piata smartphone-urilor, conform testelor realizate de GSMArena.com.

Smartphone-ul cu ecran gigant dezvoltat de Nokia, care ruleaza sistemul de operare Microsoft Windows a obtinut o autonomie de 63 de ore in conditiile de utilizare obisnuite.

Nokia Lumia 1520 are un ecran de 6 inch cu rezolutie Full HD si un display tip IPS, fiind alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 800 cu patru nuclee (quad-core) si 2 GB memorie RAM.

Desi smartphone-ul a fost lansat pe piata la finalul anului 2013, Nokia Lumia 1520 isi pastreaza cu tarie pozitia in top. Lumia 1520 vine in doua variante de stocare (16GB/32GB) si se lauda cu o camera foto cu o rezolutie de 20 megapixeli si optica realizata in parteneriat cu Carl Zeiss.

Desi are o marime considerabila, acumulatorul de 3.400 de mAh isi face foarte bine treaba, reusind performante la care alti producatori de telefoane doar viseaza.

Fiind un telefon lansat in 2013, Nokia Lumia 1520 ajunge sa se gaseasca din ce in ce mai putin in magazine, fiind in prezent listat doar in cateva magazine, la pretul de 1.800 de lei.


Cu cat gasesti Nokia Lumia 1520 pe site-urile de anunturi:

OLX – de la 400 de lei

Okazii.ro – de la 1.400 de lei

Sursa foto: microsoft.com


Locul 1 - Sony Xperia Z3 Compact

Locul 1 in top este ocupat de unul dintre cele mai cautate smartphone-uri de pe piata. Sony Xperia Z3 Compact ofera o autonomie de 64 de ore, asta si pentru ca Sony a reusit sa doteze smartphone-ul cu specificatii care ofera o experienta placuta utilizatorilor.

Concret, Sony Xperia Z3 Compact dispune de un ecran IPS de 4,6 inch cu rezolutie HD (1280x720 de pixeli), un procesor quad-core Snapdragon 801 si 2GB memorie RAM, configuratie alimentata de un acumulator de 2.600 mAh, ceea ce confera smartphone-ului japonezilor una dintre cele mai bune autonomii de pe piata.

Pe partea multimedia, Sony Xperia Z3 Compact, un smartphone lansat in septembrie 2014, dispune de o camera foto cu rezolutie de 20 de megapixeli si un senzor dezvoltat “in-house” de japonezi.

Pentru o astfel de performanta in ceea ce priveste autonomia, pretul Xperia Z3 Compact ramane unul ridicat, fiind comercializat in Romania la circa 1.845 de lei in magazinul evoMAG.ro.


Cu cat gasesti Sony Xperia Z3 Compact pe site-urile de anunturi:

OLX – pret de la 700 de lei

Okazii.ro – pret de la 850 de lei

Sursa foto: sonymobile.com


Topul smartphone-urilor cu cea mai buna autonomie - ianuarie 2016




Citeste si