22 Septembrie 2006

Symantec si Adobe Systems cer sa se ia masuri impotriva Windows Vista



Doua firme americane de software, Symantec si Adobe Systems cer Comisiei Europene sa actioneze impotriva noului sistem de operare al companiei Microsoft, Windows Vista, a relatat joi cotidianul de afaceri Wall Street Journal, conform NewsIn.

Adobe Systems a precizat Comisiei Europene ca firma Microsoft ar trebui sa fie oprita de la incorporarea in cadrul noului sistem de operare a unor programe gratuite de citire si scriere de documente electronice, conform Wall Street Journal.

Compania producatoare de programe anti-virus Symantec va trimite in cursul saptamanii viitoare reprezentanti la Bruxelles pentru a informa asupra componentelor Vista care pun probleme de concurenta companiilor rivale producatoare de elemente de securitate, a continuat cotidianul.

Cele doua companii Adobe Systems si Symantec nu au putut fi contactate petru a oferi comentarii suplimentare. Comisia Europeana, principala autoritate antitrust din Europa, si-a exprimat ingrijararile asupra sistemului Windows Vista, care ar incorpora anumite componente de securitate ce ar dauna concurentei.

Compania Microsoft spera ca decizia Comisiei nu va fi aceea de a forta grupul american sa elimine aceste componente din versiunea europeana, a carei lansare este planuita pentru ianuarie 2007. Acest conflict dintre Microsoft si Comisia Europeana nu este primul de acest gen. in 2004 Comisia a decis ca Microsoft a abuzat de pozitia sa pe piata playerelor audio si video si a serverelor, fortand grupul american sa elimine programul Windows Media Player din sistemul sau de operare.

Comisia a mai amendat Microsoft cu suma de 497 de milioane de euro, decizie care a fost atacata in justitie de compania americana. in iulie, Comisia Europeana a mai amendat Microsoft cu inca 280,5 milioane de euro pentru refuzul conformarii cu decizia Comisiei, de a oferi informatii despre serverele proprii companiilor rivale.



Citeste si