17 Ianuarie 2017

Procurorii din Coreea de Sud cer mandat de arestare pe numele vicepresedintelui Samsung



Procurorii coreeni au anuntat luni ca vor cere emiterea unui mandat de arestare pentru Jay Y. Lee, vicepresedintele gigantului Samsung, suspectat intr-un scandal de coruptie, relateaza BBC News.

Dupa problemele cu smartphone-ul Note 7, compania coreeana Samsung este pe cale sa fie implicata intr-un nou scandal, in care liderul sau, Jay Y. Lee, este acuzat de coruptie. Parchetul de la Seul a anuntat ca vicepresedintele grupului a platit in total mita de 43 de miliarde de woni (36,42 milioane de dolari) catre Choi Soon-sil, prietena presedintei suspendate Park Geun-hye, aflata in centrul unui scandal de coruptie, conform News.ro.

Un tribunal va decide miercuri daca va aproba emiterea mandatului de arestare pentru Jay Y. Lee, cel care a fost deja interogat de procurori saptamana trecuta. In replica, Samsung a anuntat ca respinge acuzatiile. "Este greu de inteles decizia procurorului special", a afirmat Samsung Group intr-un e-mail trimis presei.

Jay Y. Lee este fiul lui Kun-Hee Lee, presedintele Samsung si cel care conduce in acte compania coreeana. Acesta este acuzat ca l-a mituit pe presedintele tarii, Park Geun-hye, cel care a fost pus deja sub acuzare pentru fapte de coruptie. Vice presedintele Samsung este acuzat ca a facut plati catre o asociatie apropiata presedintelui pentru ca acesta sa-si exprime suportul pentru fuziunea dintre Samsung si divizia sa de constructii. Aceasta mutare a fost vazuta de actionarii Samsung ca o incercare a lui Jay Y. Lee de a-si consolida pozitia in cadrul companiei.



Citeste si