14 Februarie 2017

Topul celor mai bogati zece oameni din lume care au facut avere in industria tech



Unii dintre cei mai bogati oameni din lume sunt fondatorii celor mai mari companii tehnologice, inclusiv fondatorul Microsoft, Bill Gates, care detine in prezent averea de 85 miliarde de dolari. Din top 100 cei mai bogati oameni din industria tehnologica, realizat de Forbes, 51 sunt fondatori si investori americani, iar China are 19 magnati ai tehnologiei. Vezi in continuare top 10 miliardari care si-au dobandit averile datorita industriei tech.

10. Michael Dell - 20 miliarde de dolari

Fondatorul si CEO-ul Dell Thechnologies, Michael Dell, a inceput compania sa de calculatoare in 1984 cand avea 19 ani, cu doar 1.000 de dolari. In prezent el detine un pachet de 70 % de actiuni din companie.

Sursa foto : NorGal / Shutterstock


9. Ma Huateng - 24 miliarde de dolari

Presedintele Tencent Ma Huateng este cunoscut si sub numele de Pony Ma. Averea sa a crescut in conformitate cu cresterea actiunilor din JongKong tranzactionate de Tencent. Compania ofera si servicii inovatoare cum ar fi WeChat app, aplicatie utilizata de 800 milioane de oameni.

Sursa foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock


8. Jack Ma - 28,6 miliarde de dolari

El este fondatorul companiei de e-commerce Alibaba Group, care a stabilit ca obiectiv sa creeze 10 milioane de afaceri profitabile si 100 de milioane de locuri de munca in urmatorii 20 de ani.

Sursa foto: Pieter Beens / Shutterstock


7. Steve Ballmer - 29,6 miliarde de dolari

Fostul CEO al Microsoft a dobandit averea de 29,6 miliarde de dolari, totodata Steve Ballmer se afla pe locul 26 in topul celor mai bogati oameni din lume, conform Forbes.

Sursa foto: imagemaker / Shutterstock


6. Sergey Brin - 38,9 miliarde de dolari

Co-fondatorul companiei Google, Sergey Brin, este cel mai bogat imigrant din SUA. Se afla pe locul 13 in topul celor mai bogati oameni din lume.

Sursa foto: Shutterstock/l i g h t p o e t


5. Larry Page - 39,8 miliarde de dolari

In octombrie 2015 Larry Page a trecut de la CEO al Google la CEO al Alphabet. El se afla pe locul 5 in acest top datorita averii sale de 39,8 miliarde de dolari. "Daca am fi fost motivati de bani, ne-am fi vandut compania cu mult timp in urma si stateam acum undeva pe o plaja”, a precizat Larry Page, potrivit Business Insider.

Sursa foto: Shutterstock


4. Larry Ellison - 50,7 miliarde de dolari

Dupa ce a renuntat la rolul de CEO al Oracle, Larry Ellisona ramas in continuare implicat in industria tehnologiei. In 2015 el a anuntat ca Oracle este in competie directa cu Amazon Web Services.

Sursa foto: drserg / Shutterstock


3. Mark Zuckerberg - 56,2 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, se afla si pe locul 6 in topul celor mai bogati oameni din lume. Impreuna cu sotia sa, Priscilla Chan, Zuckerberg a promis in 2016 ca va cheltui 3 miliarde de dolari din averea sa pentru a gestiona, vindeca sau preveni orice boala in decursul urmatorului deceniu.

Sursa foto: Shutterstock


2. Jeff Bezos - 71,2 miliarde de dolari

Fondatorul si CEO-ul Amazon se pozitioneaza in fata presedintelui Oracle, Larry Ellison, care a fost al doilea cel mai bogat om din industria tehnologiei in 2015. Afacerile Amazon au crescut cu 40 % in 2016, in mare parte datoria Amazon Web Services.

Sursa foto: Ken Wolter / Shutterstock


1. Bill Gates - 85 miliarde de dolari

Fondatorul Microsoft este din nou cel mai bogat din industria tehnologica, de asemenea, el este si cel mai bogat om din lume. In 2014 a demisionat din functia de presedinte al Microsoft, dar a ramas membru de bord si consilier in tehnologie. Gates vinde actiunile sale de la Microsoft in mod regulat, in septembrie 2016 el detinea 2,5% din companie, ceea ce a reprezintat 13% din averea sa.

Sursa foto: JStone / Shutterstock




Citeste si