11 Noiembrie 2006

Antreprenorii din Romania si orizontul lor

Toti traim sub acelasi cer, dar nu avem acelasi orizont spune un citat celebru. Antreprenorii din Romania trebuie sa isi largeasca orizontul, iar momentul aderarii la UE este unul foarte bun.
Workshopurile organizate in cadrul „Antreprenor in Romania” intre 16-17 noiembrie la hotel Howard Johnson sunt un prilej in acest sens. Temele tratate vor atinge probleme legate de finantare, integrarea in UE, fonduri structurale, solutii IT&C si e-commerce. Evenimentul este conceput ca un ghid practic gratuit de supravietuire in mediul concurential pentru antreprenori.

In prima zi, 16 noiembrie, ti s-au pregatit 4 workshopuri:

Daca inca nu ai facut primul pas in afaceri, dar iti doresti ai posibilitatea sa afli Ce-ti trebuie ca sa devii antreprenor? de la Adrian Stanciu – Partener in Ascendis, Cum sa treci mai usor de Registrul Comertului? chiar de la Registrul Comertului si Cum sa pasesti cu dreptul in afaceri? de la avocatul Ovidiu Ioan Dumitru inscrie-te gratis online la primul workshop.

Proprii bani investiti si cei pe care ii produce afacerea se dovedesc de multe ori insuficienti pentru planurile tale, iar finantarea devine liantul intre idee si realizare efectiva.

O data ce te-ai hotarat sa apelezi la o alta sursa de finantare este vital sa o identifici pe cea optima pentru tine si afacerea ta. Iti dau o mana de ajutor la al doilea workshop al primei zile OTP Bank, FNGCIMM, Compania de factoring.

Integrarea in UE ridica inca semne de intrebare. La workshopul 3 reprezentantul Ministerului Integrarii Europene explica Ce schimbari va aduce concurenta din UE. La intrebarea Cum pot atrage fonduri structurale pentru compania mea? vin cu raspunsuri consultantul Svasta si ANIMMC. Pentru ca tema competitivitatii este un subiect ce preocupa, SRAC explica cum poate creste competitivitatea prin certificarea sistemelor de managementul calitatii. Coface Intercredit aminteste antreprenorilor ca gestionarea creantelor si cunoasterea partenerilor de afaceri sunt solutii vitale pentru IMMuri.

Primul milion de euro este un subiect tabu de multe ori, dar nu si pentru trei antreprenori romani de succes: Adrian Amariei – fondator Axonite, Teo Paduraru – director Kingwitch si fondator Best Computers, Dan Mihai – partener Ensight care vin la workshopul 4 al primei zile.

A doua zi, 17 noiembrie, ai alte 4 workshopuri.

Pentru un antreprenor la inceput apare de multe ori in minte intrebarea: Consultanta in afaceri este lux sau necesitate?. Aceasta tema va fi dezbatuta la primul workshop al zilei de catre ABC Training Consulting si Think Big. Subtemele sunt: Ce poate si ce nu poate oferi un consultant? si Consultanta in alegerea unei francize. Sodexhopass aduce in prim plan beneficiile extrasalariale si motivationale ca instrumente de sporire a performantei angajatilor.

Tehnologia a devenit un „must” pentru o afacere serioasa, iar IT-ul poate sa faca multe pentru afacere.

Exista abordari de succes pentru implementarea solutiilor software in companii medii dupa cum va argumenta SAP. SNS te indeamna la rationalizare: Alege-ti infrastructura IT perfecta fara sa irosesti 1 cent! IBM aduce in discutie inovatia, dar nu oricare ci Inovatia care conteaza. Workshopul 2 al zilei se bucura si de prezenta reprezentantului Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, prilej cu care se va aborda si tema Rolului MCTI in sprijinirea IMMurilor prin fonduri structurale.

La workshopul 3 Cisco subliniaza reducerea costurilor folosind telefonia IP.

Afacerile profitabile pe internet sunt privite ca o oportunitate, iar workshopul 4 aduce specialisti in domeniu. Madalin Matica – Director General DotCommerce, Calin Fusu – Director General Neogen, Alin Zainescu – Managing Director Comunicatedepresa.ro, Liana Stroie – Einvest Marketing.

Inscrierea gratuita online se face pe www.eantreprenor.ro.
IMMurilor din Romania au nevoie de solutii inovative si complete la problemele lor pentru a face fata cresterii presiunii competitive.



Citeste si