12 Decembrie 2006

Gigantii media planuiesc alianta anti-YouTube



Patru din cele mai mari grupuri media din SUA se afla in negocieri pentru crearea unui rival al YouTube, potrivit publicatiei Wall Street Journal. Fox, NBC Universal, Viacom si CBS doresc sa lansaze un site care sa concureze YouTube, utilizatorii urmand sa le fie permisa incarcarea de videoclipuri, la fel ca si in cazul YouTube.

Discutiile privint acest proiect au fost incepute in primul trimestru din 2006, dar au fost stopate dupa neintelegerile aparute intre gigantii media americani. Suma de 1,65 miliarde de dolari platita de Google pentru preluarea YouTube a starnit dinou interesul marilor companii media din SUA de a isi pune continutul video pe Internet.

Cele patru grupuri media intentioneaza sa ofere pe noul site propriile productii TV, permitand de asemenea utilizatorilor sa incarce online propriile videoclipuri. Oficialii celor patru companii au precizat ca vor filtra in prealabil videoclipurile primite de la utilizatori, pentru a se asigura ca nu sunt incalcate legile privind drepturile de autor.



Citeste si