17 Iunie 2019

5 trucuri pentru ca telefonul tau sa reziste impecabil mai mult timp



Un telefon nou presupune o investitie considerabila, asa ca vei dori sa il pastrezi ca nou cat mai mult timp, astfel incat sa nu fii nevoit sa il schimbi anual. Smartphone-urile de ultima generatie vin cu functionalitati inovatoare, insa rezistenta lor la socuri este destul de scazuta. Este suficient un moment de neatentie pentru a-ti scapa telefonul pe jos sau in apa si sa constati apoi ca nu mai functioneaza cum trebuie.

De aceea, daca vrei ca smartphone-ul tau sa reziste cat mai mult timp si sa mearga la fel de bine ca atunci cand l-ai cumparat, este important sa pui in aplicare cateva trucuri menite sa il protejeze pe termen lung.

Prelungeste durata de viata a bateriei

Bateria unui smartphone te tine doua-trei zile in primele saptamani dupa ce l-ai cumparat si ajunge sa dureze maximum o zi dupa cateva luni de folosire. Durata bateriei depinde si de cat de mult folosesti smartphone-ul, daca tii sau nu pornite datele mobile, daca activezi sau nu functia de economisire a bateriei. Totusi, nu sunt putini utilizatorii care sunt nevoiti sa isi inlocuiasca telefonul mobil din cauza bateriei. De vina pentru deteriorarea acesteia nu este insa numai uzura, ci si unele obiceiuri care ii scurteaza durata de viata. Expertii ne recomanda sa ne punem telefonul la incarcat abia atunci cand bateria ajunge la 1% si sa evitam sa il tinem la incarcat pe tot parcursul noptii.

Protejeaza-ti telefonul cu o carcasa si o folie rezistenta la impact

Cea mai buna modalitate de a-ti proteja telefonul de socuri puternice este sa investesti intr-o carcasa fabricata cu o tehnologie de absorbtie a impactului. Este important si sa alegi o carcasa creata special pentru tipul de smartphone pe care il detii, astfel incat sa imbrace corect telefonul. Esentiala este folia de protectie a ecranului, cu ajutorul careia poti evita zgarierea, spargerea sau ciobirea acestuia. Ecranul smartphone-ului este destul de sensibil si este primul care cedeaza de obicei atunci cand iti scapi telefonul pe o suprafata dura. Pe mobiup.ro gasesti o gama variata de huse, folii de protectie si accesorii pentru smartphone-ul tau, menite sa il pastreze ca nou pentru mai mult timp si sa previna deteriorarea cauzata de un potential soc.

Pastreaza-ti telefonul la temperatura potrivita

Niciun smartphone nu poate functiona in parametri optimi la temperaturi extreme. Tocmai de aceea, unele telefoane se inchid automat la temperaturi foarte joase, pentru a proteja componentele. La fel de periculoase sunt si temperaturile inalte, care pot deteriora bateria si pot cauza arderea procesorului. Pentru a evita astfel de situatii, este indicat sa nu iti lasi telefonul in lumina directa a soarelui sau in masina, atunci cand temperatura este foarte scazuta sau mare.

Mentine-ti telefonul curat

Pe ecranul si carcasa telefonului tau se acumuleaza, in timp, praf, bacterii si murdarie care pot influenta modul de functionare al acestuia. Unele porturi ale telefonului se pot bloca din cauza mizeriei, ceea ce poate duce la probleme cu castile sau cu conectarea incarcatorului, asa ca este bine sa te asiguri ca il cureti temeinic si periodic. Ai insa grija cu modul in care este sigilat telefonul, mai ales daca acesta inca este in perioada de garantie. Adeseori, garantia iti poate fi refuzata daca se descopera ca ai desfacut telefonul. Iar daca te temi sa nu cumva sa il strici, il poti duce la un service unde sa fie curatat asa cum trebuie.

Evita sa iti tii smartphone-ul pe suprafete ude

Un telefon care ti-a cazut in apa poate fi imposibil de reparat sau operatiunea te poate costa destul de mult, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu vei avea nicio garantie ca va functiona ca inainte, desi a fost reparat. Majoritatea smartphone-urilor moderne sunt rezistente la apa, insa nu si impermeabile, asa ca este bine sa ai grija sa nu le tii pe suprafete umede sau sa le folosesti in locuri in care risti sa le scapi in apa. Daca mergi la mare sau la pisicina, exista huse special create pentru a-ti proteja telefonul de umezeala si a-l pastra in siguranta.



Citeste si