Samsung a lansat în România vârfurile de lance, smartphone-urile S20 Ultra, S20+ și S20. Deși S20 Ultra este cel mai scump, la un preț de 6.500 de lei, cu 2.000 de lei mai scump decât S20, acesta este și cel preferat de români, spune Tiberiu Dobre, Head of Telecom Division, la Samsung România & Bulgaria, pentru wall-street.ro.

WALL-STREET.ro: Care dintre cele trei modele din gama S20 considerați că ”va prinde” cel mai bine în Romania? De ce?

Tiberiu Dobre: Anul 2020 marchează pentru Samsung începutul unei noi ere în care își propune să pună, mai mult ca niciodată, oamenii în prim plan și să le ofere acestora tehnologii care să răspundă nevoilor și stilului lor de viață. Având consumatorii ca prioritate principală, soluțiile pe care Samsung le oferă evoluează pe măsură ce nevoile devin din ce în ce mai complexe; întreaga serie S20 răspunde unor nevoi manifestate de utilizatori și îi ajută să facă lucrurile pe care le iubesc.

La nivel de precomenzi, consumatorii au manifestat cel mai mare interes pentru modelul Galaxy S20 Ultra (38%), urmat îndeaproape de modelul S20+. În această primă etapă, 26% din precomenzi au fost pentru modelul Galaxy S20. Acest lucru demonstrează, încă o dată, o apetență crescută pentru cele mai performante dispozitive, care includ specificații noi, de top.

Estimăm ca în următoarea perioadă splitul pe modele să se schimbe față de pre-comandă și să ajungem la un echilibru între modele: Ultra 30%, S20+ 40%, S20 30%.

WALL-STREET.ro: Ce l-ar putea determina pe un posesor al vârfului de lance anterior al Samsung să schimbe telefonul cu, să zicem, S20 Ultra sau S20+ (având în vedere și prețurile destul de prohibitive)?

Tiberiu Dobre: Smartphone-urile din noua gamă Galaxy S20 dispun de tehnologii care schimbă semnificativ felul în care comunicăm și în care experimentăm lumea din jurul nostru. Tehnologia 5G va fi un driver esențial al viitorului apropiat și ea este deja disponibilă pe seria Galaxy S20. De asemenea, vorbim de un display ultra premium de 120 Hz și de un sistem de camere inovator, bazat pe inteligență artificială, și care dispune de cel mai mare senzor integrat. Progresul la nivel de hardware le permite utilizatorilor să filmeze în format 8K și, în baza parteneriatului nostru cu Google, să distribuie clipurile la această rezoluție direct pe YouTube. Practic, experiențele de mâine se bazează pe tehnologiile pe care seria Galaxy S20 le pune deja la dispoziție utilizatorilor, iar acest lucru e un factor important în decizia de achiziție a unui smartphone.

Încrederea este fundamentul pe care se bazează experiența pe care o are utilizatorul cu un anumit brand. Datele sunt fundamentale și avem responsabilitatea de a ne asigura că inovația nu compromite confidențialitatea. De aceea, ne-am angajat să oferim consumatorilor controlul asupra datelor lor, dovadă fiind sistemul nostru de securitate Knox, care este implementat de la cip și până la dispozitiv (nu numai mobil, ci și la televizoare și electrocasnice) la care se adaugă experiența noastră de securitate Samsung Pass, care utilizează biometrii avansate pentru a gestiona în mod sigur parolele și a proteja informațiile utilizatorului.

Și, ca să revin la întrebarea ta: ce anume l-ar putea determina pe un client să își schimbe telefonul, pot să spun că Galaxy S20 Ultra este acum cel mai performant telefon din lume, cu cel mai bun sistem de camere foto și cea mai puternică baterie; toate specificațiile hardware și software sunt la superlativ, iar modul în care vei interacționa cu telefonul este cu adevărat schimbat.

W-S.ro: Vă așteptați, în contextul în care sellerii anunță o scădere a traficului în magazine în perioada aceasta, dacă și coronavirus continuă să își facă de cap, o scădere a vânzărilor pentru gamele Samsung? (vorbim aici și de TV, electronice per total)

TD: Anul a început promițător, cu o creștere valorică de 10% față de 2019 și de 2% cantitativ pentru ianuarie, pe segmentul de smartphones. Chiar dacă perioada imediat următoare este una dominată de incertitudine și nu ne așteptăm ca acest trend pozitiv să se mențină și pentru luna martie, luăm totuși în considerare evoluția Q1 2019 care a fost o perioadă de scădere a pieței, înregistrând o revenire abia în a doua jumătate a anului. Prin urmare, o estimare pesimistă ar fi un Q1 încheiat la același nivel cu anul trecut, însă aceste estimări vor fi influențate de evoluția întregului context global și local.

W-S.ro: Cum estimați că vor evolua vânzările ONLINE în perioada următoare vs. o perioadă normală?

TD: Online-ul a însumat 17% din vânzările de smartphone-uri în 2019, iar acest trend a fost în creștere în ultimii ani. Ne așteptăm ca în următoarea perioadă o parte din consumatorii interesați de produse tehnologice să prefere documentarea online, urmată de o achiziție în același mediu, în detrimentul deplasării fizice în magazine, însă este dificil de anticipat cum va arăta split-ul pe vânzări online vs. offline în următoarele săptămâni.

W-S.ro: Estimați probleme cu stocurile în vară/toamnă din cauza întreruperii activității unor fabrici din Asia?

TD: În acest moment nu putem cuantifica impactul pe care această situație îl va avea asupra stocurilor, însă, deocamdată procesul de producție a smartphone-urilor Samsung nu este influențat în vreun fel; depunem toate eforturile necesare pentru a le asigura clienților noștri accesul la o gamă variată de produse care să se plieze pe nevoile acestora, fără a resimți lipsa de stoc.

W-S.ro: Cum ați compara precomenzile din gama S20 cu anterioara gamă? Eventual un ordin de mărime, pls.

TD: Perioada precomenzilor ne-a confirmat nivelul foarte ridicat de interes al utilizatorului român pentru segmentul de flagship-uri, care oferă o experiență fără compromisuri. Pentru gama S20 am înregistrat precomenzi de 108% față de precomenzile de S10, de anul trecut.

Cel mai solicitat model în această fază incipientă a comenzilor a fost Galaxy S20 Ultra, cu 38% din totalul comenzilor, urmat îndeaproape de modelul S20+, cu 36%, în timp ce S20 a generat 26% din precomenzi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri