25 Aprilie 2005

CERF 2005, in retea cu lumea digitala

Ideea expozitiei CERF 2005 este aceea de a face "masina" cat mai prietenoasa pentru om. Majoritatea produselor sunt "deschise" testelor, iar demonstratiile high-tech se vor "rupte" din firesc si cotidian.

Organizatorii CERF-ului au spus inainte de deschidere ca la editia din acest an vor participa peste 130 de firme si vor fi reprezentate 500 de marci. Nu stim daca s-a gandit cineva la numarul de obiecte expuse. Cateva mii de produse care vor sa iti ia "ochii", fie ca sunt pozitionate intr-o vitrina sau direct pe standul firmei. Dupa un prim tur, "latifundiarele" televizoare cu plasma de la LG si Samsung par sa te hipnotizeze. Dar parca mai interesanti (si "insistenti") devin chinezii, si asta dupa ce afli ca gigantii ZTE si Huawei vor intra pe piata telefoniei mobile din Romania cu cateva modele 3G, din aceasta vara. Le puteti testa la standurile celor doua companii.

BATALIA PC-URILOR.

Gamerii au luat cu asalt standurile in care se pot rula jocuri pe computere performante. Dar care sunt cele mai rapide? Am dat o raita printre ofertanti si iata ce am gasit. Un PC cu Intel Pentium 4, CPU la 3.75 GHz si 3.4 GHz, memorie 1 GB (Ultra Pro); un PC cu procesor AMD Athlon64 4000 + 2,9 GHz, memorie 1 GB DDR Corsair XMS dual channel si sistem grafic X850XTP Platinum la 256 MB (Best).

FAMILIA IPOD.

Fanii Apple sau pur si simplu cei atrasi de iPod pot gasi in unul dintre standurile Best o minifamilie a playerelor care au "innebunit" America: iPod shuffle (memorie flash de 512 MB, USB 2.0 si 12 ore redare continua, pentru care trebuie sa scoateti din buzunar 93 de euro); iPod mini la 4 GB si 6 GB; "specialul" iPod U2 la 20 GB (pentru fanii trupei irlandeze: are autografele celor patru membri). Nu putea sa lipseasca iPod Photo, la 30 GB, care poate stoca pana la 7.500 de melodii sau 25.000 de fotografii. Este compatibil cu Mac OS X/Windows 2000 XP si costa 330 de euro.

TRIPLE PLAY.

Sistemul Triple Play, lansat ieri de Intrarom, permite utilizatorilor de telefonie fixa ca in timp ce urmaresc la televizor programul preferat sa poata primi apeluri telefonice, sa poata lua decizia de a raspunde la apel sau de a retine apelul si de a utiliza functia de call-back. Apelurile primite sunt afisate chiar pe ecranul televizorului. Pachetul de servicii oferite include furnizare de continut video multicast si video la cerere, transfer de date, acces Internet de mare viteza, de pana la 24 Mbps si telefonie. Serviciul va fi disponibil in momentul in care va fi preluat de unul din operatorii de telefonie fixa.

SENZATII

La CERF, expozantii au ales sa-si "infrumuseteze" ofertele cu foarte tinere si sumar imbracate hostess, animatoare sau cum va place sa le numiti. Nu se mai stie exact cine face mai multa atmosfera, dar aveti toate sansele sa nu mai retineti detaliile tehnice la placile video sau cele grafice.



Citeste si