14 Februarie 2007

Sony reduce productia de microcipuri pentru PlayStation

Gigantul produselor electronice Sony va reduce cheltuielile cu microcipuri avansate folosite pentru jocul PlayStation 3 in cautarea de rezultate mai bune a investitiilor sale, a declarat un director din cadrul companiei.

Imbunatatirea profitabilitatii diviziei producatoare de microcipuri este extrem de importanta pentru conglomeratul din Tokyo, care vrea sa atinga o marja operationala de 5% in anul fiscal care incepe in Aprilie, fata de cresterea estimata la 0,7% pentru anul care se termina in martie, potrivit NewsIn.

Presedintele adjunct al grupului Sony, Yutaka Nakagawa, a declarat ca investitiile in cipuri vor scadea semnificativ de la 3,8 miliarde de dolari cat au fost alocati in ultimii trei ani, din aprilie 2004. "incercam sa incepem producerea a cipurilor de 45 nanometri sper sfarsitul lui 2008 sau anceputul lui 2009", a precizat Nakagawa. Sony produce deja cipurile - celula, supranumite "supercomputer intr-un cip", si care folosesc circuite de 65 - 90 nanometri pentru PlayStation 3.

Circuitele mai mici vor face ca microcipurile sa fie la randul lor mai mici, iar costurile de productie pentru un cip vor scadea. Noile cipuri si costurile mai reduse, potrivit reprezentantilor Sony, vor ajuta compania sa concureze mai bine cu consolele Wii de la Nintendo si cu Xbox360, produs de Microsoft. Consolele Nintendo s-au vandut de trei ori mai bine decat PlayStation 3 luna trecuta in Japonia, in primul rand datorita pretului prea ridicat al produsului Sony si a jocurilor electronice limitate.



Citeste si