22 Februarie 2007

PlayStation 3 intra din nou in joc



Sony intentioneaza sa ofere serviciul de descarcare filme pe noua sa consola PS3, conform declaratiilor lui Phil Harrison, presedintele companiei, ceea ce va face din acest dispozitiv multifunctional epicentrul oricarui sistem de home entertainment.

Anuntul nu este deloc surprinzator, daca tinem cont de puternica rivalitate dintre Xbox si PlayStation, liderii pietei. Sony nu a precizat vreo data limita pentru lansarea noului serviciu, informatiile existente in acest moment fiind menite sa creasca vanzarile celei mai scumpe console, sustin analistii.

Intr-un interviu acordat unei publicatii din domeniu, Harrison a declarat ca Sony a facut o serie de investitii semnificative pentru indeplinirea visului de a transforma PS3 in principala sursa de divertisment. In acest sens, introducerea noii facilitati va arunca PS3 in competitie directa si cu magazinul virtual Apple iTunes Music, care are acelasi obiectiv.

Avantajul detinut in prezent de Microsoft, care a lansat un serviciu similar inaintea Sony, ar putea fi devansat de capacitatea mare de stocare pe care o ofera PS3 utilizatorilor sai.

Sony a vandut peste 2 milioane de console PS3 din noiembrie 2006, cand rivalul Xbox 360 a fost lansat in SUA si Japonia.



Citeste si