14 Martie 2007

Functionarii publici beneficiaza de cursuri gratuite Microsoft e-learning

Angajatii din institutiile publice incluse in Contractul Cadru de Licentiere dintre Guvern si Microsoft pot urma gratuit cursuri de instruire on-line, interactive, pentru dezvoltare profesionala, se arata intr-un comunicat Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Angajatii din sectorul public au posibilitatea dezvoltarii profesionale prin utilizarea cursurilor de e-learning despre produsele software Microsoft si se pot pregati pentru sustinerea unor examene de certificare Microsoft. Cursurile vor face parte din programul dezvoltat de MCTI si de Microsoft intitulat Software Assurance.

Peste 200 de cursuri in limba englezã despre principalele produse si tehnologii Microsoft sunt puse la dispozitia angajatilor. Cursurile sunt impartite pe categorii: pentru profesionisti IT, pentru analisti soft si pentru utilizatorii de aplicatii din suita Microsoft Office Professional. Cursurile pot fi parcurse in mod personalizat, pot fi intrerupte in orice moment si apoi reluate de la momentul intreruperii, astfel incat fiecare cursant poate sa isi creeze propriul program de instruire.

MCTI dispune de un numãr de 97.665 de conturi de e-learning administrate de Centrul de Suport Tehnic Microsoft, ceea ce oferã unui numãr de peste 50.000 de persoane angajate in sectorul public posibilitatea de a beneficia de ele. Aceste conturi sunt impãrtite pe categorii, fiind 47.510 conturi cu care se pot accesa cursurile de aplicatii, 47.510 conturi pentru cursurile despre sistemele de operare pentru statiile de lucru si 2.645 conturi pentru cele despre servere.




Citeste si