19 Martie 2007

Axigen Mail Server – cel mai inovator produs la Premiile IT&C ale Romaniei pentru anul 2006



Axigen Mail Server, solutia de mesagerie electronica dezvoltata de Gecad Technologies a fost desemnata ieri “Cel mai inovator produs romanesc” in cadrul Premiilor IT&C ale Romaniei pentru anul 2006, potrivit unui comunicat al companiei
“Ne onoreaza acest premiu cu atat mai mult cu cat rasplateste munca de trei ani a unei echipe care numara acum aproape 60 de specialisti in comunicare electronica. Credem cu tarie ca Axigen este o tehnologie puternica si inovatoare care va dovedi si in urmatorii ani ca romanii sunt creativi, talentati si ca Romania este o tara care produce tehnologie de valoare, recunoscuta pe plan mondial”, spune Oana Bornaz, CEO la Axigen/Gecad Technologies.

Prima versiune Axigen a fost lansata comercial la Londra, la LinuxWorld Expo, la sfarsitul anului 2005. In prezent, produsele romanesti din gama Axigen sunt distribuite la nivel mondial prin 65 de parteneri din 48 de tari.

Singurul dezvoltator roman de servere de email a anuntat recent semnarea unui parteneriat tehnologic cu unul dintre producatorii de renume mondial de solutii hardware si software pentru retele de calculatoare, corporatia Sun Microsystems, Inc. In urma semnarii acestui document, Axigen a devenit Partener Asociat in cadrul Programului Sun Partner Advantage for Independent Software Vendors.

“Dezvoltarea este in grafic. Versiunea 3.0 este in stadiul beta si va fi lansata comercial la sfarsitul acestei luni. Noua serie de functionalitati pe care o va include va falicita si mai mult comunicarea electronica la nivelul companiilor si mai ales la nivelul providerilor de Internet. Ne pregatim sa lansam pana la sfarsitul acestui an alte versiuni, cu noi functionalitati de comunicare electronica si, de asemenea, versiunile Axigen pentru platforme Microsoft si Apple”, a mai declarat Oana Bornaz.

Investitiile in dezvoltarea si promovarea tehnologiei si produselor Axigen s-au ridicat la 3,5 milioane de euro pana la finalul lui 2006, pentru acest an fiind preconizate investitii de inca 1,5 milioane euro in cercetare-dezvoltare. De asemenea, in planurile de dezvoltare ale companiei sunt incluse si incheierea de noi parteneriate tehnologice si comerciale cu nume mari din industria IT mondiala dar si romaneasca.



Citeste si