2 Aprilie 2021

Rusia cere ca toate electronicele din țară să aibă un soft local preinstalat



Rusia cere ca toate dispozitivele electronice inteligente, incluzând telefoane, calculatoare și televizoare, să aibă softuri de origine rusă preinstalate, ceea ce unii numesc ”o lege anti-Apple”.

Legea se aplică tuturor electronicelor produse în țară, începând cu 1 aprilie. Rusia vede în aceasta o posibilitate de a promova companiile autohtone și de a le aduce la nivelul celor internaționale, scrie BusinessInsider.com.

Deși este numită ”legea anti-Apple”, Apple a anunțat încă de luna trecută că acceptă ca electronicele să aibă astfel de softuri instalate.

Compania a precizat că va oferi aplicații rusești utilizatorilor, iar aceștia le pot activa pe telefoanele lor. Însă aplicațiile vor fi verificate pentru a putea corespunde cerințelor Apple.

În prezent, pe ecranele dispozitivelor apare următoarea remarcă: ”În acord cu cerințele legale rusești, iată aplicațiile care pot fi descărcate”. Odată apăsat ”continuă”, utilizatorul va fi condus către o serie de aplicații rusești, incluzând unele de la Yandex.

Rusia a încercat să reducă influența companiilor americane și să întărească politica sa privind ”suveranitatea la adresa internetului”. Luna trecută, Rusia a încetinit Twitter-ul, după ce compania a refuzat să îndepărteze anumite conținuturi, dar chestiunea s-a sfârșit prin blocarea mai multor domenii, inclusiv site-ului Kremlinului.



Citeste si