14 Septembrie 2021

„Tombola DEDEMAN”, un mesaj fals trimis de hackeri ce păcălește românii și îi face să creadă că au câștigat un premiu



În ultimele săptămâni, tot mai mulți utilizatori din România au primit mesaje în care erau anunțați că au intrat în posesia un premiu la o așa-zisă „Tombola DEDEMAN”.

Pentru detalii, aceștia erau invitați să acceseze un link care redirecționa către o pagină de phishing, unde urmau să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de „câștig”.

Hackerii se folosesc de imaginea companiei Dedeman pentru a înșela românii, pe care îi face să creadă că au câștigat un premiu și îi îndeamnă să dea click, anunță CERT-RO.

Specialiștii în cibernetică revenim cu un reminder dedicat utilizatorilor care primesc în aceste zile acest tip de mesaj care se pretinde a fi de la Dedeman, să NU dea click pe astfel de mesaje.

„Nu accesați link-uri și nu furnizați date la cerere, pentru a câștiga eventuale premii din partea companiei. Este vorba despre o tentativă de fraudă!

Despre acest tip de atac am scris la începutul lunii septembrie, însă infractorii cibernetici revin frecvent cu alte site-uri compromise, unde găzduiesc aceste pagini de #phishing care copiază elementele grafice folosite de companie, tocmai pentru a induce utilizatorii în eroare.

Pe aceste pagini, mascate prin folosirea identității vizuale a Dedeman, utilizatorii sunt invitați să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de 'câștig', așa cum se poate observa din capturile de mai jos. La o simplă verificare a adresei afișată de browserul de internet, se poate observa clar că nu sunteți pe site-ul oficial”, au scris reprezentanții CERT-RO pe pagina de Facebook.

Citește și: O nouă campanie de phishing în care este folosită imaginea băncii ING România



Citeste si