6 Martie 2023

Noutăți de la MWC 2023: telefoane lansate de marii jucători și o schimbare importantă de brand



Mobile World Congress 2023(MWC), evenimentul organizat la Barcelona și considerat cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicațiilor, s-a desfășurat între 27 februarie și 2 martie. Acesta a avut loc într-un moment în care vânzările de smartphone-uri scad și sectorul tehnologiei nu trece prin cea mai bună perioadă a sa. Cu toate acestea, vizitatorii au putut vedea și testa inclusiv telefoane noi lansate în cadrul evenimentului de companii precum Honor, Xiaomi, Oppo sau Allview, soluții de business aduse de companii precum Huawei sau „admira” noul logo al companiei Nokia. Vă prezentăm mai jos o parte dintre lansările din acest an de la Mobile World Congress.

HONOR a lansat seria Magic5 ?(TM)i Magic CS

HONOR a anunțat în cadrul MWC lansarea globală a seriei HONOR Magic5 și HONOR Magic Vs, care sunt cele mai recente iterații ale gamei HONOR Magic Series.

HONOR Magic5 Pro

HONOR Magic5 Pro introduce sistemul de cameră triplă Star Wheel. Omagiindu-l pe Antoni Gaudi, HONOR Magic5 Pro prezintă rame simetrice ce au curbură dublă ultra îngustă pe ambele părți și un design Star Wheel Triple Camera ca piesă centrală pe spate, îmbinând astfel curbele întâlnite în peisajele naturale și în arhitectura modernă în designul dispozitivului.

Smartphone-ul are un ecran LTPO de 6,81 inci și vine cu o tehnologie de îmbunătățire a luminozității ecranului, seria HONOR Magic5 oferind o luminozitate HDR de 1.800 de niți. Pentru acuratețea culorilor afișate, HONOR Magic5 se bazează pe calibrarea Dual-Luminance Calibration pentru o luminozitate standard de 120 de niți la interior și de 800 de niți la exterior. Smartphone-ul dispune de asemenea de un Discrete Display Chipset pentru a îmbunătăți calitatea vizuală a imaginilor în mișcare.

Oferind, în același timp, un efect HDR(High Dynamic Range) permanent activat pentru a îmbunătăți claritatea video, chipset-ul oferă o rată de cadre mai mare cu un consum de energie mai mic pentru o experiență de joc mai lină și mai lungă. Smartphone-ul este certificat cu HDR10+ și IMAX Enhanced.

Telefonul dispune de o combinație de cameră principală triplă care cuprinde o cameră wide de 50MP, o cameră ultra wide de 50MP și o cameră Telephoto de 50MP. Optica computațională Ultra Fusion, un algoritm optic computațional care completează sistemul de cameră, îmbunătățește claritatea imaginii la zoom 3,5x-100x. În plus, smartphone-ul este echipat și cu HONOR Image Engine și debutează cu un nou algoritm de captură Millisecond Falcon Capture, dar și soluția AI Motion Sensing Capture care este capabil să detecteze automat punctul cel mai înalt al unei sărituri și să captureze cadrul în definiție clară.

HONOR MAgic5 Pro este alimentat de Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform de la Qualcomm și are o arhitectură de antenă autonomă Wi-Fi și Bluetooth, despre care spune că îmbunătățește performanța Wi-Fi cu 200% și reduce latența Wi-Fi cu 30% în comparație cu designul tradițional al antenelor din industrie. Suportând 66W Wired și 50W Wireless HONOR Supercharge, HONOR Magic5 Pro este dotat cu o baterie de 5100mAh.

Smartphone-ul rulează cel mai recent MagicOS 7.1 bazat pe Android 13, oferind o serie de caracteristici inteligente, precum MagicRing pentru o conectivitate între mai multe dispozitive și Magic Text pentru recunoașterea inteligentă a textului.

HONOR Magic5 LITE

HONOR MAgic5 Lite vine cu o serie de îmbunătățiri, inclusiv cu un ecran OLED curbat de 6,67 inci cu un raport ecran/corp de 93% și o rezoluție de 2.400x1.080 pixeli, tehnologie hardware de reducere a luminii albastre și o baterie de 5.100mAh care suportă până la 3 zile de utilizare zilnică moderată și până la 2 zile de utilizare intenstă.

Acesta este alimentat de Qualcomm Snapdragon 695 5G Mobile Platform și rulează pe cea mai recentă interfață Magic UI 6.1 bazată pe Android12.

Telefonul pliabil HONOR Magic VS

HONOR MAgic VS este primul flagship pliabil al companiei care debutează în afara Chinei. Are o grosime de 12,9 mm atunci când este pliat și o greutate de 267 g și o baterie de 5.000 mAh. Balamaua smartphone-ului poate rezista până la 400.000 de plieri, precizează compania, ceea ce echivalează cu mai mult de zece ani de utilizare pe baza a 100 de plieri pe zi.

Smartphone-ul dispune de un ecran extern de 6,45 inci, cu un raport de aspect de 21:9 și un raport ecran/corp de 90%. Acesta are un ecran intern lat de 7,9 inci, permițând utilizatorilor să facă mai multe sarcini.

În ceea ce privește camerele, acesta este echipat cu un sistem de camere foto triple pe spate, care cuprinde o cameră principală IMX800 de 54MP, o cameră principală Ultra-Wide & Macro de 50MP și o cameră cu zoom optic 3X de 8MP. În ceea ce privește procesorul, smartphone-ul este echipat cu Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform de la Qualcomm.

Culoare, preț și disponibilitate:

  • HONOR Magic5 Lite este disponibil în trei culori: Titanium Silver, Emerald Green și Midnight Black. Din data de 15 februarie 2023, HONOR Magic5 Lite poate fi achiziționat de la operatorii și retailerii din România începând cu 1,799 lei.
  • HONOR Magic5 Pro este disponibil în culorile Black și Meadow Green și va putea fi achiziționat începând cu Q2 2023 la un preț de 1199 Euro (12G+512GB).
  • Oferind două variante de culori uimitoare, Cyan și Black, HONOR Magic Vs va avea un preț de 1599 Euro (12GB+512GB). Disponibilitatea va fi anunțată în timp util.

Xiaomi a prezentat Seria Xiaomi 13

În cadrul Mobile World Congress, Xiaomi a dezvăluit cea mai nouă linie flagship de telefoane inteligente a companiei la nivel internațional, Seria Xiami 13. Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro sunt dezvoltate în parteneriat cu Leica și oferă lentile optice profesionale dezvoltate de companie, precum și o serie de capabilități software avansate. Alte specificații premium incluse sunt cel mai nou procesor Snapdragon 8 Gen 2 și sistemul Surge pentru gestionarea bateriei dezvoltat de Xiaomi.

Sistemul de camere Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/13-75 ASPH, al Xiaomi 13 Pro acoperă distanțe focale de la 14 mm până la 75 mm și este compus dintr-o cameră principală cu unghi-larg de 23 mm cu un senzor ultra-larg IMX989 de 1 inci, o cameră telefoto „floating” de 75 mm și o cameră cu unghi ultra-larg de 14 mm.

Pe de altă parte, modelul Xiaomi 13 acoperă o arie optică a zoom-ului de la 0.6x până la 3.2x și este dotat, de asemenea, cu lentile telefoto de 75 mm. Pentru ambele dispozitive, utilizatorii au la îndemână două stiluri fotografice distincte - Leica Authentic Look și Leica Vibrant Look, ce le oferă posibilități estetice variate pentru imagini. Interfața UI a camerei vine cu noi funcții de divertisment, precum filtrele Leica, watermark-ul Leica și sunetul clasic al declanșatorului Leica.

Dotate cu Motorul Imagistic Xiaomi, Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vin cu cele mai dezvoltate capabilități fotografice computerizate din rândul flagshipurilor lansate de companie. Astfel, vitezele de procesare ale fotografiilor sunt îmbunătățite și dispozitivele focalizează automat subiecte aflate în mișcare cu funcția Xiaomi ProFocus. Ambele telefoane permit ajustarea manuală a parametrilor de fotografiere în modelul pro. Xiaomi 13 Pro are suport Adobe pentru 10-Bit RAW DNG Camera și Color Profiles și oferă posibilitatea de editare a imaginilor în Adobe Photoshop și Adobe Lightroom.

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro au suport „Create in Dolby Vision”, posibilități de captură 4K Ultra Night Videos și stabilizare video HyperOIS.

Atât Xiaomi 13. cât și Xiaomi 13 Pro sunt dotate cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2, care asigură o procesare grafică îmbunătățită prin performanțele GPU și o eficiență energetică cu 42%, respectiv 49%. mai mari în comparație cu generația precedentă. Performanțele CPU și eficiența energetică au fost îmbunătățită cu 37%, respectiv 47%. Cele două dispozitive au și suport Wi-Fi prin intermediului Qualcomm FastConnect 7800 Mobile Connectivity System. Xiaomi 13 PRo este dotat cu tehnologie High Band Simultaneous Multi-Link care asigură conexiuni multiple și simultane de 5 GHz și 6 GHz și este capabil să atingă viteze de până la 5.8 Gbps, cu latență redusă.

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro sunt echipate cu sistemul de management al bateriei Xiaomi Surge, care utilizează chip-ului de încărcare Surge dezvoltat de Xiaomi, pentru o durată de viață mai lungă și o experiență îmbunătățită. Xiaomi 13 are o baterie de 4,500 mAh care rezistă fără probleme de-a lungul unei zile. Se încarcă rapid prin fir la 67W și wireless, la 50W. Xiaomi 13 Pro are o baterie și mai masivă, de 4,820 mAh, cu tehnologie HyperCharge la 120W, capabilă să încarce telefonul la 100% în doar 19 minute.

Seria Xiaomi 13 va fi disponibilă la vânzare începând cu data de 8 martie, pe canalele oficiale Xiaomi din România: Orange, Vodafone, Telekom, Digi, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro

Xiaomi 13 Pro va fi disponibil în România, în două variante de culoare: negru ceramic și alb ceramic, în varianta de stocare 12GB+256GB, la prețul recomandat de vânzare de 6199 lei. Pentru precomenzile plasate în perioada 27 februarie – 7 martie, în rețeaua partenerilor autorizați (Orange, Vodafone, Telekom, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro), utilizatorii vor primi gratuit un aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, în limita stocului disponibil.

Sursa foto: Start-up.ro.


Allview a lansat smartphone-ul Soulx X10: AVI este integrat cu ChatGPT

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, a lansat în cadrul evenimentului MWC Barcelona 2023 smartphone-ului Soul X10, un telefon despre care spune că are integrat ChatGPT în AVI, asistentul vocal lansat de către Allview în urmă cu 6 ani și actualizat în mod constant.

În urma acestei integrări, asistentul AVI îți răspunde vocal, dar și în scris, la întrebările pe care i le adresezi, furnizând răspunsurile cu ajutorul ChatGPT, conform informațiilor oferite de reprezentanții companiei. Am vizitat standul Allview și i-am adresat o serie de întrebări soluției lansate pe noul Soul X10, smartphone disponibil la precomandă cu suma de 799 de lei.

Timpul de răspuns este rapid, iar calitatea mesajului vocal este bună. Dă impresia totuși că este în proces de învățare, având în vedere că la întrebări precum „unde suntem?” sau „cât e ceasul?”, AVI ne-a spus că „suntem în România”, răspunsul corect fiind Barcelona, iar la cea de-a doua întrebare ne-a spuă că „ceasul este 15:35”, răspunsul corect fiind „15:50”. Soluția ne-a spus și bancuri, dar și o definiție clară a ChatGPT.

Noul smartphone Soul X10 este disponibil în două culori: Black Sparkle și Gold Sparkle. Soul X10 este dotat cu un sistem de trei camere, dintre care cea principală de 48 MP. Senzorul camerei principale, Sony IMX582 PDAF F/1.79, folosește tehnologia Quad Bayer.

Smartphone-ul vine cu versiunea Android™ 13, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de accesare mai rapidă a conținutului dorit. Noua versiune oferă multiple modalități de personalizare ale ceasului, notificărilor, ecranului, culorilor, albumului și altele. Pentru o productivitate mai mare, utilizatorii au posibilitatea să selecteze tipul notificărilor pe care doresc să le primească, precum și limba de utilizare pentru fiecare aplicație accesată. Procesorul este MediaTek Octa-Core, iar telefonul are o memorie RAM de 6GB DDR4,


Nokia ?(R)?(TM)i schimb? ?EUR??(R)nf??>i?(TM)area?EUR? dup? 60 de ani: compania are un nou logo

Gigantul Nokia, cunoscut în trecut publicului larg pentru telefoanele pe care le realiza, face o schimbare de imagine importantă după 60 de ani de existență, pentru a nu mai fi asociat cu această activitate, ci cu furnizarea de soluții mediului de business, conform unui anunț făcut înainte de Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC).

Noua identitate de brand a gigantului Nokia diferă semnificativ de imaginea cu care ne-a obișnuit de-a lungul decenilor, compania renunțând și la culoarea albastră.

Noua imagine a Nokia, ce poate fi văzută mai jos, este considerată de companie ca fiind mai modernă și mai digitală. Într-o postare pe blog, reprezentanții companiei menționează că schimbarea a fost făcută pentru a evidenția momentul în care compania se află în prezent, respectiv un moment în care Nokia este unul dintre principalii furnizori de inovație în tehnologie pentru zona de business.

”În mintea majorității, suntem în continuare un brand de telefoane mobile de succes, dar nu despre asta este Nokia”, a precizat un reprezentant al companiei pentru Bloomberg, adăugând că noul brand se concentrează foarte mult pe rețele și digitalizarea industriilor, linii de business diferite față de moștenirea companiei în zona de telefoane mobile.

Nokia și-a vândut divizia de telefoane în 2013, către Microsoft. În 2016, compania fondată de Bill Gates a vândut-o mai departe către HMD Global, care o deține și în prezent.

Sursa foto: Michael Vi / Shutterstock.com


HUAWEI a lansat mai multe solu?>ii ?(R)n cadrul Mobile World Congress

Potrivit GSMA, și la ediția din acest an, cel mai mare expozant de la MWC a fost grupul chinez Huawei, care a avut un stand cu o suprafață de 11.000 de metri pătrați. Compania a lansat mai multe soluții dedicate zonei de business. Câteva exemple, mai jos:

Huawei Cloud a lansat 9 noi soluții globale, cum ar fi Landing Zone/CCI/Cloud on Cloud/Saas Package/GaussDB/Pangu Industry Models în cadrul evenimentului MWC Barcelona.

KooVerse, infrastructura globală Huawei Cloud, oferă o experiență cloud cu o latență de doar 50 ms și promite că serviciile solicitante, cum ar fi cele audio și video live, jocurile și școala online, sunt acum rapide și eficiente. Până în prezent, KooVerse are 78 de zone de disponibilitate (AZ) în 29 de regiuni și deservește clienți din peste 170 de țări și regiuni.

Landing Zone este o soluție multitenancy pentru automatizarea serviciilor B2B pentru operatori. Soluția oferă o gestionare stratificată a resurselor cloud, proiectarea identității și a permisiunilor, delimitarea datelor, auditul de conformitate și gestionarea financiară.

Cloud Container Instance (CCI) este un serviciu de cloud fără server care permite utilizatorilor să ruleze aplicații fără a crea sau gestiona servere de cloud sau resurse de bază. Cu CCI, chiar și o creștere de zece ori a traficului nu mai reprezintă un impact asupra serviciilor sau sistemelor, menționează compania.

Seria Pangu pentru modelele de inteligență artificială acoperă dezvoltarea de medicamente și aplicații de viziune pe calculator (CV). Modelele Pangu sunt pre-antrenate folosind sute de miliarde de parametri și s-au dovedit a fi eficiente în peste 100 de cazuri de utilizare în peste 10 industrii, cum ar fi sănătatea, electricitatea și mineritul.

De asemenea, Huawei Cloud a lansat și soluția Cloud on Cloud.

O nouă soluție de stocare pentru a construi infrastructura de date în era multi-cloud

În cadrul evenimentului Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2023, Huawei a lansat o serie de produse și soluții de stocare pentru cu care operatorii globali pot să-și construiască o bază de stocare în era multi-cloud.

Huawei oferă o serie de produse și soluții pentru producția de date, backup și arhivare, pentru a acoperi toate scenariile posibile și pentru a asigura stocarea datelor pe mai multe niveluri. Proporția de date cold depășește 70%, necesitând o arhivare cu costuri reduse. Ca răspuns, Huawei a lansat stocarea Blu-ray, care are o durată de viață mai lungă și reduce costul total de achiziție cu 70%. menționează compania.

Compania consideră că centrele de date în cloud ale operatorilor adoptă în general arhitectura "server + disc local". Acest lucru duce la costuri ridicate pentru migrarea datelor și la costuri generale de trei ori mai mari decât spațiul de stocare. În consecință, Huawei a lansat OceanDisk, un sistem de stocare pentru arhitectura fără hard disk, cu tehnologii de stocare și calcul decuplate și de codificare a reducerii datelor, reducând consumul de spațiu și de energie cu 40%.

Conform companiei, în ceea ce privește atacurile ransomware, soluția de stocare de protecție împotriva ransomware end-to-end a Huawei oferă protecție dublă pentru stocarea de producție și de backup. Soluția de stocare Huawei oferă politici de protecție a datelor pe 4 straturi: detectarea ransomware, anti-manipularea datelor, zona de izolare prin tehnologia air-gap și prevenirea încălcării datelor end-to-end, pentru a se asigura că stocarea este ultima linie de apărare pentru securitatea datelor.

Pentru a crește odată cu tendințele de dezvoltare a cloud-ului, Huawei a lansat soluția de stocare multi-cloud, care suportă o ierarhizare inteligentă a datelor cross-cloud și o vizualizare unificată a datelor cross-cloud. De asemenea, soluția se interconectează cu platforma de containere digitale.

"Intrăm într-o eră a datelor YB. Aplicațiile de date sunt în plină expansiune. Stocarea de date Huawei va îmbrățișa pe deplin noile aplicații native în cloud pentru a ajuta operatorii să construiască o infrastructură de date de top în era multi-cloud", a declarat Dr. Peter Zhou.




Citeste si