3 Septembrie 2007

Blu-ray, numarul unu la vanzari in Europa

In batalia care pune fata de in fata de mai multi ani cele doua tabere rivale in materie de DVD high definition, studiile arata ca Blu-ray este invingator, potrivit cotidianului francez Les Echos.

Deschiderea pentru public a salonului de electronice IFA de la Berlin a fost considerata de David Walstra, vice-presedinte al Blu-ray Disc Association, un moment foarte bun pentru a declara ca acest format va reprezenta “mai mult de 90% atat din materiale cat si din filme”.

Cifrele furnizate de institutul GFK plaseaza formatul Blu-ray pe pozitie dominanta, cu 94% din vanzarile de cititoare de DVD-uri high definition, fata de rivalul HD-DVD, care a obtinut doar 6 procente din acest segment de piata europeana.

Directorul Sony Home Entertainment pentru Europa asubliniat insa ca lansarea consolei Play Station 3 a avut un rol important in succesul pe care l-a inregistrat acest format cu mai mult de 1,3 milioane de unitati vandute in Europa de la lansare. Dupa ce a castigat deja de partea de partea sa mai multi actori din piata electronicelor (Panasonic, Philips, Samsung, LG Electronics, Sharp, Hitachi, Pioneer, Mitsubishi, Thomson), Blu-ray a reusit sa ii atraga si pe taiwanezii de la Acer.



Citeste si