11 Septembrie 2007

iPhone a atins pragul de 1 milion de terminale vandute



Apple a anuntat ca a depasit pragul de un milion de dispozitive iPhone vandute, cu cateva saptamani inainte de termenul stabilit si i-a asigurat pe investitori ca reducerile de pret de saptamana trecuta nu au fost determinate de o cerere slaba pentru iPhone, relateaza presa internationala.

Actiunile Apple au crescut cu patru procente dimineata la bursa de la New York dupa acest anunt, iar actiunile AT&T, singurul operator de servicii wireless din SUA care are dreptul sa vanda dispozitivele iPhone, au crescut cu mai mult de un procent la aceeasi bursa.

iPhone a fost lansat in urma cu doar 74 de zile si combina caracteristicile unui telefon mobil cu avantajele unui player multimedia care ofera acces la internet prin intermediul tehnologiei WI-Fi.

"Un milion de iPhone in 74 de zile, ne-a luat aproape doi ani sa atingem acest prag cu iPod", a declarat, entuziasmat, directorul executiv al Apple, Steve Jobs.

Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.



Citeste si