17 Octombrie 2007

Movistar, Orange si Vodafone, anchetate pentru practici anticoncurentiale in Spania

Comisia Nationala a Concurentei (CNC) din Spania a demarat luni o ancheta a operatorilor de telefonie mobila Movistar, Vodafone si Orange, banuiti ca s-ar fi inteles pentru a-si mari tarifele, a anuntat asociatia consumatorilor OCU

CNC nu a putut fi contactata imediat pentru a comenta aceste informatii, in aceeasi situatie fiind Telefonica si Orange. Vodafone a confirmat ca a primit avizul de ancheta de la CNC si a afirmat ca exista "o veritabila concurenta" in sectorul telecomunicatiilor din Spania.

Potrivit OCU, ancheta vizeaza " o presupusa infractiune asupra regulilor de aparare a concurentei, dupa ce a avut loc o crestere coordonata a tarifelor la telefonie, la 1 martie".

Acesta crestere a coincis cu "intrarea in vigoare a unei legi care ameliora protectia drepturilor consumatorilor prin interzicerea rotunjirii facturilor prin crestere si care impune tarifarea la secunda", se precizeaza intr-un comunicat, preluat de AFP.

Ancheta deschisa luni " poate duce la amenzi ale caror sume pot atinge 10% din cifra de afaceri anuala" a companiilor vizate, potrivit OCU.



Citeste si