19 Decembrie 2007

Piata mondiala de video online va atinge 4 mld. dolari in 2011



Piata mondiala de online video a fost cotata la peste 3,8 miliarde de dolari in 2011, potrivit unui studiu intocmit de compania britanica de research Understanding&Solutions, citat de eMarketer.

Cercetatorii au precizat ca cea mai dezvoltata piata a fenomenului de online video este cea americana, cu venituri estimate la 280 milioane de dolari in acest an, reprezentand doar 1% din totalul pietei mondiale de home video.

“In urmatorii patru ani piata de online video din Statele Unite ca reprezenta circa 8% din veniturile home entertainment, Europa de Vest venind puternic din urma cu 7%”, a declarat Mai Hoang, analist Understanding & Solutions, citat de eMarketer.

Hoang sustine ca, in viitorul apropiat, vor exista o multitudine de formate video care vor controla peisajul de home entertainment, spre deosebire de prezent, in care DVD-ul s-a impus total asupra VHS-ului.

“Noua generatie a formatelor high-definition video va ajuta la sustinerea prezentei media in cadrul home entertainment-ului”, a concluzionat Hoang.



Citeste si