6 Februarie 2008

Electronic Arts va produce la Bucuresti jocuri pentru PC si console

Producatorul american de jocuri video Electronic Arts (EA) va incepe in acest an dezvoltarea de jocuri pentru computere si console in Romania si va investi in urmatorii ani peste cinci milioane dolari in studioul de creatie de la Bucuresti.

"Romania devine singura tara din Europa Centrala si de Est in care Electronic Arts are un studio de creatie pentru jocuri video", a declarat directorul Enabling Technologies din cadrul EA Romania, Viorel Alex Marinescu.

Compania va continua si investitiile incepute in 2007 la Universitatea Politehnica Bucuresti si in cursurile cu aplicabilitate in industria jocurilor.

Compania este prezenta in Romania din 2005, cu divizia de jocuri pentru telefoane mobile EA Mobile. In cadrul studioului de la Bucuresti au fost realizate jocuri precum Harry Potter and the Order of Phoenix, Medal of Honor sau Need For Speed Carbon.

Pentru a extinde activitatile din Romania, Electronic Arts a inchiriat deja birouri cu o suprafata de 2.500 de metri patrati in complexul Sema Parc.

"Dorim ca pana la sfarsitul anului sa numaram peste 320 de angajati", a adaugat Marinescu.



Citeste si