20 Iunie 2005

BitDefender va folosi aceleasi servicii de Internet ca Yahoo si Lycos

14.000 de servere din 65 de tari vor livra la fiecare 3 ore actualizari BitDefender
SOFTWIN este prima companie românească care a semnat un contract cu compania americană Akamai pentru găzduirea serverelor de actualizare a gamei de produse BitDefender şi a bazei de semnături de viruşi.

Scopul parteneriatului este de a îmbunătăţi procesele de actualizare de care beneficiază gratuit cei 41 de milioane de utilizatori ai BitDefender, pe parcursul întregii perioade de licenţiere a produselor.

Akamai este leaderul mondial în furnizarea de soluţii pentru optimizarea conţinutului şi a proceselor online, gestionând în prezent peste 15% din traficul pe Internet.

Serviciile de găzduire sunt furnizate folosind o infrastructură complexă, formată din peste 14.000 de servere, localizate în 65 de ţări din întreaga lume. Acest lucru înseamnă că, indiferent de localizarea geografică, utilizatorii BitDefender îşi pot actualiza produsele cu succes şi cu o rata de transfer foarte ridicată. Prin parteneriatul cu Akamai, SOFTWIN se alatură unor companii de renume, cum sunt IBM, Reuters, Apple, Yahoo sau Lycos, care folosesc aceleaşi servicii.

“Decizia noastră a fost motivată de creşterea continuă a numărului de utilizatori BitDefender, precum şi de localizarea lor în toate regiunile globului. Infrastructura Akamai ne dă posibilitatea să îmbunătăţim pe termen lung disponibilitatea, stabilitatea şi calitatea produselor şi serviciilor, oferind un răspuns rapid celor cele peste 500 de cereri de actualizare înregistrate în fiecare secundă”a declarat Razvan Diţă, BitDefender Chief Information Officer.

Conform laboratoarelor de testare din Vest, BitDefender este antivirusul cu cea mai bună viteză de reacţie din lume, la apariţia unei noi ameninţări informatice.

Specialiştii departamentului de analiză viruşi din SOFTWIN au identificat până în prezent peste 176.000 de semnături de viruşi. Luând în calcul ultimele 3 luni, în jur de 450 de noi semnături de viruşi au fost adăugate zilnic în baza de date, în timp ce actualizarea automată pentru utilizatori are loc la fiecare 3 ore.



Citeste si