13 Mai 2008

Nikon, crestere de 33% a profitului pentru 2007

Compania japoneza producatoare de echipament tehnic Nikon a anuntat un profit anual in crestere cu 32,5%, datorita vanzarilor la aparatele de fotografiat si la echipamentele de productie a cipurilor, insa perspectivele economice nu se potrivesc cu estimarile analistilor, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul operational al Nikon a fost de 135,2 miliarde yeni (1,3 miliarde dolari) in anul fiscal ce s-a incheiat pe 31 martie, fata de 102 miliarde yeni acum un an.

Estimarile analistilor chestionati de Reuters au fost de 135,7 miliarde yeni.

Pentru anul fiscal curent, Nikon estimeaza o scadere de 3,8% a profitului operational, la 130 miliarde yeni, fata de estimarile analistilor, de 143,9 miliarde yeni.

Nikon, afectata de aprecierea yenului, se bazeaza pe vanzarile robuste la aparatele de fotografiat DSLR (digital single-lens reflex), concentrandu-se pe obtinerea de profit din vanzarea de aparate digitale compacte.

Nikon este numarul doi mondial in productia de cipuri si concureaza impotriva companiei olandeze ASML.
Actiunile Nikon au scazut cu 31% in perioada ianuarie-martie, comparativ cu actiunile rivalilor de la Canon, ce au scazut cu 12%, si Olympus, cu 35%.



Citeste si