22 Mai 2008

Nokia vrea sporirea folosirii Linux la telefoanele sale mobile

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, urmareste sporirea rolului sistemului de operare Linux in produsele sale, odata cu cresterea rolului telefoanelor ce se concentreaza pe servicii de internet, informeaza BBJ.hu.

Pana in prezent, Linux nu a avut prea mult succes in telefonia mobila, insa rolul sau creste odata cu aparitia pe piata a mai multor modele ce folosesc acest sistem de operare, compania Google folosind-ul pentru constructia platformei Android.

"Vom extinde rolul Linux in telefoanele mobile", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Kari Tuutti.

Linux este cel mai popular tip de sistem de operare disponibil pentru public. Nokia a folosit palm-urile pentru a sprijini tehnologii emergente precum WiMAX.

"Va fi foarte important", a declarat directorul financiar al Nokia, Rick Simonson, cand a fost intrebat de rolul palm-urilor ce folosesc Linux.

Acesta a declarat ca Nokia a dezvoltat noua generatie de produse ce folosesc Linux, ce incep sa patrunda pe piata.

Piata platformelor de software pentru telefoane mobile este condusa de Nokia S60, construit pe sistemul de operare Symbian, cu mult inaintea sistemului Windows Mobile al celor de la Microsoft.

Mai multe companii importante din industria de telefoane mobile, printre care Vodafone, Motorola, NTT DoCoMo, Samsung Electronics, Huawei si LG Electronics, sprijina sistemul Linux.



Citeste si