6 Iulie 2005

Premiera īn Romānia – software Autodesk īn leasing

GECAD NET, companie membra a Grupului GECAD, si BCR LEASING anunta lansarea īn premiera pentru piata romāneasca a solutiei de finantare īn sistem leasing pentru produsele software Autodesk, utilizate īn proiectare asistata de calculator.
Finantarea īn sistem leasing este cea mai buna solutie pentru a achizitiona licentele dorite, pentru toate categoriile de companii, dar le va ajuta īn mod special pe acelea care nu aveau acces pāna acum la acest tip de produse.
„La sistemul de leasing pentru produse Autodesk pot apela īn egala masura atāt IMM-urile cāt si companiile de talie mai mare, cu bugete stricte si cu un plan riguros de investitii īn achizitia de software”, spune Niculae Ion, Autodesk Business Manager la GECAD NET.

Leasingul se īncheie prin intermediul BCR LEASING, īn conditii financiare atractive, iar perioada maxima de finantare este de 2 ani. „BCR LEASING doreste sa devina astfel un partener al finantarii investitiilor „inteligente”, care vizeaza stimularea dezvoltarii IMM-urilor si adoptarea de catre acestea a sistemelor moderne de operare. Īn acelasi timp, extinderea leasingului īn domeniul IT face parte din strategia de dezvoltare a ofertei BCR LEASING pe segmentul de echipamente industriale, a carui pondere, desi īn crestere, reprezinta īn momentul de fata doar 18 % din totalul contractelor noastre de leasing. Ne propunem ca, īn parteneriat cu beneficiarii nostri, sa putem valorifica acest potential”, declara Claudiu Stanescu, Presedinte-Director General al BCR LEASING.

Achizitionarea īn sistem leasing are avantaje care nu pot fi contestate si care s-au dovedit a fi viabile si īn cazul altor categorii de produse. Pentru toate companiile, o achizitie de software īn leasing este mai usor de planificat si de bugetat, dar si de amortizat īn timp. Companiile mai mici au acces mai facil acum la achizitia de software. Īn plus, achizitia īn leasing presupune distribuirea previzibila a investitiei īntr-un anumit interval de timp, precum si deductibilitatea ratelor de leasing la calculul impozitului pe profit. Astfel, companiile, indiferent daca sunt de mici dimensiuni sau intra īn categoria organizatiilor mari, īsi pot aloca gradual resursele financiare catre achizitia de software. Celelalte resurse pot fi astfel utilizate pentru a acoperi alte oportunitati.



De asemenea, un alt efect care s-ar putea dovedi īn timp foarte important este reducerea gradului de piraterie īn domeniul produselor Autodesk.
„Cu certitudine, finantarea īn leasing este una dintre uneltele cele mai importante prin intermediul careia poate fi redusa drastic pirateria la nivelul programelor informatice de afaceri. Ma bucur ca GECAD NET a gasit o solutie pentru produsele Autodesk si consider ca ulterior, adoptarea unei legi care sa reglementeze domeniul mai larg al leasingul de software este cu atāt mai necesara”, afirma Nicolae Burchel, Avocat fondator al Societatii de Avocati „Burchel & Asociatii”.
GECAD NET este cel mai important reseller autorizat Autodesk din Romānia, acoperind aproape 50% din aceasta piata. „Estimam ca vānzarile de software īn sistem leasing ne vor spori cifra de afaceri pe acest segment de business cu peste 30% īn urmatoarele 12 luni de la lansarea sistemului de finantare”, apreciaza Gabriela Mechea, General Manager la GECAD NET.

Despre GECAD NET:


GECAD NET furnizeaza servicii IT si solutii integrate de ultima generatie atāt pentru siguranta informatica a organizatiilor, cāt si pentru crearea de infrastructuri informatice performante, indiferent de marimea sau complexitatea lor. GECAD NET este parte a Grupului GECAD, grup cu experienta de 12 ani īn industria IT romāneasca. www.gecadnet.ro

Despre Grupul GECAD:
GECAD a fost īnfiintat īn 1992 iar, dupa 12 ani de dezvoltare continua si vānzarea tehnologiei sale antivirus companiei Microsoft īn 2003, s-a transformat īntr-un grup high-tech cu puternice valente inovative. Grupul GECAD -prin intermediul companiilor din cadrul sau - desfasoara acum operatiuni īn domenii precum solutiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar si dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com.




Citeste si