25 Iulie 2008

Cererea redusa de copiatoare scade profitul Canon cu 12%

Compania japoneza Canon Inc a afisat joi o scadere de 12% a profitului trimestrial, pe fondul cererii reduse de copiatoare alb-negru si a aprecierii yenului fata de dolar, insa grupul a mentinut previziunile pentru intregul an, ce depasesc estimarile pietei.

In perioada aprilie-iunie, profitul operational Canon, ce concureaza cu firme precum Xerox Corp si Ricoh Co Ltd in sectorul inprimantelor si copiatoarelor, a scazut la 160,15 miliarde yeni (1,5 miliarde dolari), fata de 181,47 miliarde yeni in anul anterior, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Profitabilitatea operatiunilor privind echipamentele pentru birouri a fost supusa presiunilor din moment ce incetinirea economica a facut ca firmele sa renunte la cumpararea sau inlocuirea copiatoarelor, desi camerele digitale de ultima generatie au inregistrat o cerere puternica.

Pentru anul 2008, Canon a mentinut previziunile facute in aprilie, in cadrul carora profitul operational era estimat la 770 miliarde yeni, depasind media estimarilor analistilor, de 743,8 miliarde yeni, potrivit datelor Reuters.



Citeste si