25 August 2008

Google si Verizon sunt aproape de semnarea unui acord de colaborare

Furnizorul american de servicii de telefonie mobila Verizon Communications este aproape de a incheia un acord cu Google, asupra unui parteneriat pe scara larga, a anuntat Wall Street Journal, citand surse apropiate afacerii, relateaza NewsIn.

Potrivit articolului, acordul discutat ar face ca Google sa fie principalul motor de cautare pe aparatele Verizon si i-ar oferi o cota de piata din veniturile din publicitate.

Acordul nu este finalizat inca, si cele doua parti negociaza inca aspectele principale, precum dorinta Google de a salva informatiile din cautarile efectuate prin telefoanele mobile.

Grupul de cautare pe internet se afla de aproape un an in discutii cu cea de-a doua companie de telefonie mobila din Statele Unite, in legatura cu o posibila alianta.

Verizon si Google spera sa incheie discutiile in urmatoarele saptamani, iar grupul de telefonie vrea sa introduca pe ecranul telefoanelor o bara de cautare Google, mai precizeaza Wall Street Journal.

Google se extinde rapid in afara cautarii traditionale pe internet, intr-o serie de piete noi, precum telecomunicatiile.



Citeste si