9 Septembrie 2008

Horizon, lider pe piata monitoarelor in T2



Conform celor mai noi rapoarte cu privire la piata locala de monitoare, Horizon, marca proprie dezvoltata de Asesoft Distribution, ocupa prima pozitie cu o cota de piata de 14,5% la nivelul trimestrului al doilea al anului 2008.

“Horizon, marca de monitoare dezvoltata de Asesoft Distribution, este liderul pietei locale in al doilea trimestru al anului 2008, cu o cota de piata de 14,5%. Este cel mai bun rezultat al marcii in cei 6 ani de la lansare, cu atat mai important cu cat piata de monitoare este una foarte competitiva”, a declarat Iulian Stanciu (foto), director general Asesoft Distribution.

Pentru 2008, directorul executiv al Asesoft, Razvan Ziemba, declara ca este vizata o cota de 10% pe piata de monitoare pentru PC-uri, compania aproximand ca va vinde 800.000 unitati, obiectiv declarat inca de la finele anului trecut.

“Trimestrul 2 a fost un moment bun pentru noi pe piata de monitoare, cu o crestere de 44% fata de trimestrul anterior si 5% fata de anul 2007 pe toata gama de monitoare distribuite de Asesoft Distribution. Cu siguranta, cota noastra de piata pe acest segment de produse a crescut spectaculos”, a adaugat Razvan Ziemba.

Asesoft Distribution mai distribuie pe segmentul monitoarelor pentru PC produse marca LG si Samsung, alaturi de marca proprie Horizon.

In prima jumatate a acestui an, a crescut interesul pentru diagonalele de peste 20 inci de pana la 10 ori in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Segmentul dominant in alegerile utilizatorilor ramane diagonala de 17 inci care acopera 48% din cerere, in timp ce pe diagonala de 19 inci avem o pondere de 32%, cu o crestere semnificativa in ultima perioada. Tendinta principala este mutarea catre formatul extraplat (wide sau 16:9) si mutarea rapida catre diagonalele de 19” si 22”.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2007 cu o cifra de 104 milioane USD, in crestere cu 44% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 135 milioane USD in 2008. Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale.



Citeste si