7 Noiembrie 2008

Studiu: Vanzarile online vor scadea de Sarbatori, in SUA

Retailerii online din Statele Unite se asteapta ca vanzarile din sezonul de Sarbatori sa scada fata de anii anteriori, dar mai mult de jumatate dintre participantii la sondaj au anticipat o crestere de cel putin 15% pentru intreg anul 2008 fata de 2007, scrie Wall Street Journal.

“Retailerii online sunt flexibili in fata dificultatilor din economie, dar acestia nu sunt imuni”, a declarat Scott Silverman, CEO Shop.org, unitate a federatiei de retail NRF.

El a atribuit aceasta incetinire in mare parte maturizarii prin care trece piata online. “Este o provocare pentru retaileri sa mentina reale aceste rate ridicate de crestere”, a mai adaugat acesta.

Sondajul comandat de Shop.org a cuprins 60 de retaileri online, iar organizatia se asteapta ca vanzarile online sa creasca cu 17% pentru intregul an, la 204 miliarde dolari.

“In contextul in care consumatorii incearca sa salveze bani, acest obiectiv joaca un rol-cheie in cresterea vanzarilor online”, a declarat Silverman.

In urma unui sondaj la care au participat 2.040 de cumparatori reise ca 23% dintre acestia cheltuiesc mai multi bani online din cauza pretului ridicat la benzina.



Citeste si