8 Decembrie 2008

Facebook amana planul de vanzare a actiunilor detinute de angajati



Reteaua sociala Facebook a amanat planul anuntat anterior de vanzare a actiunilor detinute de angajati din cauza conditiilor economice globale, scrie Wall Street Journal.

Intr-un email trimis angajatilor, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat ca planul de vanzare a actiunilor, care a fost propus in luna august, nu a continuat dupa programul anuntat, arata raportul.

“Dupa o cercetare atenta a mediului economic actual, am decis sa inchidem pe termen nelimitat programul de vanzare a actiunilor pentru angajati”, a citat cotidianul ce era scris in email.

Dupa o analiza mai atenta facuta de companie, aceasta a decis ca planul nu poate continua din cauza conditiilor nefavorabile din piata, a anuntat Wall Street Journal, care citeaza o persoana apropiata situatiei.
Facebook nu a facut declaratii imediat dupa lansarea raportului.

Sub acest plan de vanzare a actiunilor, angajatii care aveau drept de vanzare de la 1 noiembrie reprezentau o valoare din companie de 4 miliarde dolari.

Anul trecut, Microsoft Corp a luat o participatie de 240 milioane dolari in Facebook, care a evaluat start-up-ul la 15 miliarde dolari.



Citeste si