27 Ianuarie 2009

Presedintele Intel, Craig Barrett, se retrage din functie in mai



Corporatia Intel a anuntat intentia lui Craig Barrett (foto) de a se retrage din functia activa de conducere, renuntand la titlul sau de presedinte si membru al Comitetului Director, la sedinta anuala a asociatilor companiei din luna mai.

Barrett s-a alaturat companiei Intel in anul 1974 si a ocupat mai multe functii, printre care si cea de director executiv intre 1998 si 2005. In ultimii ani, Barrett s-a ocupat mai ales de Programul World Ahead, destinat furnizarii de echipamente IT economiilor emergente, dedicandu-se mai multor domenii, precum educatie, sanatate si competitivitatea Statelor Unite in acest domeniu.

El este astazi presedintele Aliantei Globale a Natiunilor Unite pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor si Dezvoltare.

Referindu-se la cariera sa de 35 ani in cadrul companiei Intel, Barrett declara ca se considera norocos ca a putut colabora cu nume legendare in aceasta industrie, ca Bob Noyce, Gordon Moore si Andy Grove.

"Intel a devenit cea mai mare si mai binecunoscuta companie din sectorul semiconductorilor in 1992 si si-a mentinut aceasta pozitie", spune Barrett.

"Sunt extraordinar de mandru ca am contribuit si eu la acest rezultat si ca am avut onoarea de a lucra cu zeci de mii de angajati Intel care si-au dedicat zi de zi toate fortele pentru ca Intel sa devina una dintre primele companii din lume in domeniul tehnologiei. Cred cu putere ca Intel va continua in aceasta directie sub indrumarea lui Paul Otellini si a echipei sale", a adaugat el.

Intel a anuntat, de asemenea, ca directorul independent Jane Shaw, care s-a alaturat echipei Intel in 1993, a fost ales de comitet sa il inlocuiasca pe Barrett ca presedinte ne-executiv incepand din luna mai.

Profitul din al patrulea trimestrul al Intel Corp a scazut cu 90%, in contextul in care recesiunea a dus la scaderea cererii pe piata de profil. Profitul net al companiei a scazut la 234 milioane dolari, sau 4 centi/actiune, de la 2,27 miliarde dolari, sau 38 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.



Citeste si