12 August 2009

Un jucator local de sisteme pentru monitorizarea prin GPS a investit 0,5 mil. euro pentru a intra in Germania



SAS Grup, companie locala care furnizeaza sisteme profesionale pentru localizarea si monitorizarea vehiculelor prin GPS, a investit 500.000 euro pentru a infiinta o noua companie in Germania.
Business-ul SAS Grup din Germania este condus de catre Guenter Zeisel, care anterior a ocupat functia director de marketing si vanzari eRide Europe GmbH, sucursala companiei eRide Inc. din San Francisco, SUA, ce activeaza in domeniul circuitelor integrate pentru navigatie/ locatie GPS si sistemelor Assisted-GPS.

“Am inceput deja negocierile pentru realizarea retelei de distributie a solutiilor SAS Grup pe piata germana si discutiile decurg extrem de bine, partenerii respectivi fiind foarte increzatori in potentialul produselor noastre. De altfel, Romania este recunoscuta pentru capacitatea si inventivitatea in domeniul IT, iar Grupul SAS ocupa primul loc pe nisa sa din acest sector”, a declarat Guenter Zeisel.

SAS va patrunde pe piata germana cu un produs nou, care va fi lansat simultan si in Romania si va fi destinat atat firmelor, cat si persoanelor fizice.

Compania a fost infiintata in 2002, iar doi ani mai tarziu a lansat sistemul profesional de supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei solutii AVL- Automatic Vehicle Location, in Romania solutia fiind cunoscuta sub numele de “sistem GPS”.

Solutia SAS Grup de monitorizare a flotelor auto este compusa din echipamentul de localizare CellSat – montat pe autovehicule, software de monitorizare, control si management al flotei auto, precum si hartile digitale vectoriale. SAS dezvolta atat echipamentele care se instaleaza pe vehicule, cat si solutiile software care realizeaza monitorizarea si controlul prin GPS.

Compania este partener oficial Orange pentru sisteme de monitorizare prin GPS.



Citeste si