19 August 2009

Afacerile Flamingo scad cu 45% in primele sase luni



Flamingo International, al treilea retailer pe piata locala de electroIT, a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 187 milioane lei (44,3 milioane euro), mai putin cu 45% fata de 340 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.
”Indicatorii financiari reflecta situatia din piata, atat la nivel local cat si european. Piata de profil a scazut cu 45% in Romania, acest declin fiind depasit doar de Ucraina”, a declarat Stefan Treiber, director executiv al Flamingo International.

Oficialii grupului estimeaza ca nu vor inregistra pierderi financiare in a doua jumatate a anului, dupa ce costurile au fost reduse cu 30% in iunie 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Ieri, 75% dintre actionarii Flamingo au aprobat o emisiune de obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 29 milioane lei (6,9 mil. euro) pe care le va folosi pentru majorarea capitalului social. Aceasta emisiune este mai mai mare decat capitalizarea companiei pe Bursa, de 5,7 mil. euro.



Citeste si