2 Octombrie 2009

Nortel isi vinde si divizia GSM



Nortel Networks producator de echipamente pentru retea a anuntat ca planuieste vanzarea diviziei globale GSM, dupa ce compania intrata in faliment a continuat sa vanda o parte din divizii, scrie Wall Street Journal.
GSM, care reprezinta sistemul global de telecomunicatii mobile, este cea mai populara tehnologie wireless din lume pentru telefoanele mobile, a anuntat Nortel. De asemenea, compania a mai anuntat si vanzarea diviziei GSM-R, o tehnologie folosita in transporturi.

Compania deja a inaintat propunerea autoritatilor de reglementare din Statele Unite si Canada pentru a stabili procedurile de vanzare ale celor doua divizii.

Nortel, care in trecut a fost cea mai valoroasa companie din Canada, pune intrarea in faliment pe seama scaderii actiunilor provocata de "criza tehnologica" din anul 2000 urmata de o perioada de scandaluri legale si de contabilitate. Dupa ce a intrat sub protectia legii falimentului in luna ianuarie, Nortel a decis vanzarea diviziilor in locul unor restructurari.

La inceputul acestei luni, autoritatile de reglementare din Statele Unite si Canada au aprobat vanzarea diviziei enterprise catre producatorul american Avaya pentru aproximativ 900 milioane dolari.



Citeste si