18 Decembrie 2009

Dell va disponibiliza 700 de angajati din Malaezia



Dell, al treilea mare producator de computere din lume, va disponibiliza 700 de angajati ai fabricii malaieziene din statul Penang in demersul companiei de reducere a costurilor, scrie Wall Street Journal.

Disponibilizarile, care reprezinta aproximativ 16% din forta de munca reprezentata de 4.500 de angajatii din Malaezia, vor avea loc din ianuarie pana in iunie, a declarat Jasmine Begum, director de comunicare al companiei.

El a explicat ca disponibilizarile sunt necesare dupa ce compania a relocat productia de laptop-uri dedicate pietelor din America de Nord si America Latina catre alte facilitati de productie mai ieftine.

Fabrica malaeziana va continua productia de laptopuri pentru regiunea Asia-Pacific, a declarat aceasta. Concedierile vin dupa ce Dell a inceput o restructurare menita sa repuna pe crestere operatiunile companiei prin reduceri de costuri.

Totodata, Dell a anuntat ca amana inchiderea fabricii din statul american North Carolina cu inca trei luni dupa ce a resimtit o crestere a cererii.

Initial Dell anuntase ca va inchide fabrica la sfarsitul lunii ianuarie, insa compania a realizat ca consumatorii au inceput sa cumpere PC, iar daca va inchide prea multe fabrici nu va mai avea ce sa vanda.

De la revenirea la conducere a fondatorului Michael Dell in 2007, compania a inchis fabrici, a patruns in noi piete si recent a achizitionat compania de servicii IT Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari.



Citeste si