4 Februarie 2010

Zvonuri: Google ar putea lansa un rival al tabletei Apple



Compania de Internet Google ar putea dezvolta propriul rival al tabletei iPad de la Apple, dupa ce un inginer al gigantului online a postat un film pe Internet care prezinta o simulare a sistemului de operare Chrome, ce functioneaza pe un computer tableta, scrie The Telegraph.
Filmuletul, care apare pe site-ul Chromium, pagina ce gazduieste proiectele open-source ale Google, prezinta un concept al unei interfate de utilizator intr-un computer tableta. Acesta prezinta cum un ecran larg poate fi utilizat simultan pentru a tasta si pentru a initia cautari online (multi-task).

Desi Chromium nu este un site oficial al Google, conceptul video a fost postat de Glen Murphy, unul dintre dezvoltatorii sistemului de operare Google Chrome.

De asemenea, au aparut zvonuri conform carora Google a purtat discutii cu producatorul taiwanez de electronice HTC despre dezvoltarea unui computer tableta cu ecran tactil. HTC a dezvoltat deja telefoane care folosesc sistemul de operare Android, precum si telefonul sub brandul Google, Nexus One.

In urma cu o saptamana, Apple a lansat iPad, un computer tableta cu ecran tactil asemanator cu un iPod touch de dimensiuni mai mari.

Terminalul a primit critici diferite din partea expertilor din industrie, care au afirmat ca iPad nu dispune de functia multi-task si de suportul Flash, in timp ce multi dintre acestia au declarat ca iPad-ul ar putea incepe o noua tendinta in industria electronicelor.

Mai multe companii IT, printre care si HP, deja lucreaza la dezvoltarea unor astfel de computere tableta.



Citeste si