15 Februarie 2010

Motorola se va diviza in doua firme de anul viitor



Producatorul american de telefoane mobile si electronice Motorola vrea sa se divizeze in doua companii publice in primul trimestrul al anului viitor, potrivit Financial Times.

Divizia de telefoane mobile si cea de instrumente set-top box vor forma o singura companie condusa de Sanjay Jha, fostul director executiv al Motorola, care in prezent conduce divizia de telefoane mobile.

Cealalta companie, formata din divizia de enterprise mobility si retele wireless, va fi condusa de Greg Brown, actualul director executiv al Motorola.

Cele doua companii vor fi divizate printr-o emisiune de titluri fara taxe catre actionarii Motorola. Divizia de telefoane si cea de set-top box vor detine brandul Motorola si vor licentia inchirierea pentru compania de retele. Fiecare din cele doua grupuri vor obtine jumatate din veniturile Motorola din ultimul an, aproximativ 22 miliarde dolari.

In timp ce alte divizii au fost afectate de recesiune si reducerea cheltuielilor corporationale, cea de enterprise mobility si retele au ramas profitabile.

Motorola vrea sa isi vanda divizia de retele pentru 4,5 mld. dolari



Citeste si