19 Februarie 2010

O treime din provizioanele ING au rezultat din insolventa Flamingo



O treime din provizioanele constituite de ING Bank Romania in 2009 provin de la un singur client, mai exact retailerul IT Flamingo International, companie ce a intrat in procedura de insolventa la sfarsitul anului trecut.
Flamingo, candva al doilea jucator al pietei locale de produse electronice, electrocasnice si IT&C, a intrat in insolventa in decembrie 2009, la cerere, dupa ce ING Bank Romania a declansat procedura de executare silita asupra sa si a altor societati ce faceau parte din grup.

„Aproximativ o treime din provizioane au fost realizate din cauza unui debitor foarte mare si foarte mediatizat", a declarat Misu Negritoiu, presedintele ING Bank Romania, clarificand ulterior ca se referea la Flamingo International.

Flamingo are o linie de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank si mai are imprumuturi de la UniCredit Tiriac Bank (8,5 milioane euro) si BRD - Groupe Societe Generale (6 milioane euro).

Faliemntul Flamingo a survenit dupa ce negocierile dintre companie si ING privind restructurarea imprumutului de 17,5 milioane euro au esuat.

ING Bank Romania a constituit provizioane de aproximativ 250 milioane lei anul trecut, pe fondul unei cresteri a creditelor neperformante.



Citeste si