5 Mai 2010

Google investeste in doua parcuri eoliene din SUA



Gigantul cautarilor online Google face prima investitie directa intr-un proiect important de energie regenerabila, alocand 38,8 milioane dolari pentru doua ferme de turbine eoliene din statul american North Dakota, scrie The Guardian.

Compania de internet a anuntat pe blogul oficial ca a investit in doua ferme construite de NextEra Energy Resources, care impreuna vor furniza o capacitate de 170 MW de energie eoliana.

Rick Needham, managerul operatiunilor de energie verde din cadrul Google, a recunoscut ca investitiile marcheaza o schimbare de strategie a companiei in energia verde dupa ce anterior a finantat un numar de start-up-uri din sectorul energiei regenerabile.

"Oferim resurse pentru a dezvolta noi tehnologii, inclusiv investitii in companii energetice ca eSolar si AltaRock. Investitiile nu includ doar companii in dezvoltare, dar si proiecte de scara larga. Urmarim investitii in proiecte de energie regenerabila care sa accelereze dezvoltarea ultimelor tehnologii de energie verde in timp ce acestea ofera importate venituri pentru Google si mai mult capital pentru dezvoltatori", a declarat Rick Needham.

Expertii au speculat anterior ca Google va investi direct in proiecte mari de energie regenerabila. Centrele de date ale companiei sunt printre cele mai mari consumatoare de energie electrica din lume, iar compania s-a aratat interesata de folosirea in mare parte a anergiei regenerabile.

In 2007, divizia filantropica a companiei Google.org a demarat un proiect prin care isi ia angajamentul ca va investi sute de milioane de dolari pentru a sustine dezvoltarea energiei regenerabile care de obicei este mai ieftina decat cea produsa cu combustibili fosili.

De asemenea, Google a mai anuntat ca ar putea avea un rol direct in piata americana de energie, iar la inceputul acestui an compania a facut o cerere la Comisia Federala de Energie (FERC) prin care i se permita sa cumpere si sa vanda electricitate, determinand analistii sa speculeze ca firma ar putea deveni un furnizor de energie regenerabila.



Citeste si