5 Iulie 2010

Microsoft nu va mai vinde telefonul Kin in Europa



Microsoft nu va mai comercializa telefoanele mobile Kin in Europa, au anuntat reprezentantii companiei la mai putin de doua luni de la lansarea produselor in SUA, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.
Telefonul mobil care se adreseaza in special tinerilor trebuia sa se lanseze in aceasta toamna si pe piata europeana, insa produsul va fi vandut doar in SUA, in parteneriat cu Verizon Wireless.

Oficialii Microsoft nu au precizat motivele pentru care au renuntat la comercializarea dispozitivului, dar surse apropiate companiei afirma ca vanzarile au fost sub asteptari.

Angajatii care au dezvoltat Kin vor fi parte a unei echipe care va lucra la un nou sistem de operare pentru telefoanele mobile, au anuntat oficialii companiei.

Telefoanele Kin au fost criticate de specialistii in tehnologie pentru faptul ca ii lipseau caracteristicile altor telefoane inteligente – de exemplu, posibilitatea de a descarca si rula softuri cumparate din magazine de aplicatii online.

Pe de alta parte, preturile de 50 si respectiv 100 de dolari al celor doua modele de Kin, valabile pentru doi ani de contract cu Verizon Wireless sunt considerate ca fiind prea mari. De altfel, Verizon Wireless a redus de curand preturile la 30, respectiv 50 de dolari.



Citeste si