7 Iulie 2010

Profitul HTC a crescut cu 33% in trimestrul al doilea



Producatorul taiwanez de telefoane mobile a anuntat ca profitul din trimestrul al doilea a crescut cu 33% datorita vanzarilor puternice, scrie presa internationala.
HTC, unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, a anuntat ca profitul inainte de taxe din al doilea trimestru a fost de 8,64 miliarde dolari taiwanezi (268 milioane dolari), scrie The Wall Street Journal.

Veniturile companiei au crescut cu 58% la un record de 60,53 miliarde dolari taiwanezi, de la 38,20 miliarde dolari taiwanezi, cat era cu un an in urma. Veniturile din primul trimestru au fost de 37,7 miliarde dolari taiwanezi.

In luna aprilie compania a preconizat ca veniturile din trimestrul al doilea vor ajunge la 50 miliarde dolari taiwanezi, iar vanzarile de telefoane vor creste cu 50% fata de perioada similara a anului cand au fost vandute 4,5 milioane de unitati.

HTC, care in trecut era un producator ce contracta comenzi de la producatori importanti, a inceput sa creeze telefoane sub propriul brand, iar dupa ce a obtinut profit a inceput sa rivalizeze cu producatori ca Nokia.

Analistii se asteapta ca vanzari puternice ale noilor telefoane din Statele Unite si Europa sa sporeasca veniturile si profiturile grupului pentru intreg anul.



Citeste si