7 Decembrie 2005

Microsoft - dat in judecata pentru noua generatie de console Xbox 360

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, este dat in judecata pentru mai multe defectiuni prezente la noua consola Xbox 360 de catre o persoana din Chicago care sustine ca a descoperit mai multe parti slabe ale produsului.

Astfel, Robert Byers si-a argumentat reclamatia prin faptul ca circuitul electric al consolei se supraincalzeste si face ca Xbox sa se blocheze in plina desfasurare a unui joc.

Oficialii Microsoft au refuzat sa faca orice fel de declaratii pana la finele acestui litigiu. Totusi, in luna noiembrie, acestia au recunoscut ca au primit mai multe reclamatii de la clienti de Xbox, dar au sustinut ca acestea sunt cazuri izolate.

Analistii pietei de IT din Statele Unite estimeaza ca pana in acest moment in Statele Unite s-au vandut aproximativ 400.000 de unitati. Astfel, noua generatie de console Microsoft detine suprematia vanzarilor, depasind produsele rivale PlayStation 3 si Nintendo Revolution ale lui Sony.

Anul acesta, piata mondiala de console pentru jocuri video a adunat incasari totale ce depasesc 25 de miliarde de dolari (circa 21,2 miliarde de euro).



Citeste si