21 Septembrie 2010

MCSI a lansat un proiect in valoare de 20,5 mil. lei pentru guvernarea electronica



Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a lansat, prin intermediul Centrului National „Romania Digitala” (CNRD), proiectul „Platforma pentru integrarea serviciilor de eGuvernare in SEN”, in valoare de 20,5 milioane de lei si finantat din fonduri europene.

Implementarea va avea loc in urmatoarele noua luni de catre un consortiu format din SC Teamnet International SA, SC Software Development and Consulting SRL si SC C.P.Consultant Services SRL.

Punctul de contact unic electronic (PCU electronic) implementeaza Directiva Serviciilor nr. 2006/123/CE a Parlamentului European si stabileste modalitatea de interactiune online dintre institutiile publice din Romania si prestatorii de servicii. Acesta va permite accesul total la informatii si va oferi posibilitatea obtinerii online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din tara si din strainatate.

Pe de alta partem componenta OSS, adresata cetatenilor, implementeaza un birou unic virtual ce are ca scop unificarea, reducerea si transpunerea in format electronic a procedurilor administrative.



Citeste si