7 Februarie 2011

Reorganizare la Nokia: O serie de executivi ar putea fi demisi



Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, va trece anul acesta printr-un amplu proces de reorganizare ce presupune, printre alte, si o serie de concedieri la nivel de top management, informeaza cotidianul german Wirtschaftswoche.

Pe fondul pierderii cotei de piata, Stephen Elop, cel care a preluat in septembrie 2010 conducerea Nokia, va anunta luna aceasta o strategie de reorganizare a companiei, ce ar putea include si schimbari in structura de management. Astfel, Mary T. McDowell, sefa diviziei de telefoane mobile, ar putea parasi compania alaturi de Kai Oistamo, chief development officer, si Tero Ojanpera, managerul responsabil de servicii si solutii mobile.

Elop a apelat deja la firme de recrutare pentru a cauta inlocuitori, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Nokia detine aproximativ 37,4% din piata de terminale smartphone, ca urmare a competitiei cu Apple si telefoanele Android care au redus cota de piata a companiei de la 45% in urma cu un an.

Stephen Elop, fostul sef al diviziei de business a Microsoft, a fost numit in luna septembrie 2010 la conducerea Nokia, principalul obiectiv al acestuia fiind consolidarea pozitiei companiei pe piata smartphone.

Grupul finlandez nu a reusit sa scoata pe piata din anul 2006 un model smartphone de top cu succes la public, dupa emblematicul N95, si a pierdut pozitia de lider pe segmentul de top al pietei smartphone in favoarea Apple.



Citeste si