18 Februarie 2011

Romanii cred ca furnizorii de internet fix le protejeaza cel mai bine datele personale



Romanii cred ca operatorii de internet fix le protejeaza si respecta cel mai bine datele personale, spre deosebire de locuitorii altor tari europene care au cea mai mare incredere in banci, arata un studiu realizat de furnizorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks.

Astfel, furnizorii de internet fix au obtinut 6,8 puncte pe o scara de la 1 la 10 in ceea ce priveste increderea romanilor ca o anumita institutie sau companie le-ar proteja datele personale. Cei mai mari operatori de internet fix pe piata locala sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania

Pe locurile urmatoare se afla: furnizorii de telefonie mobile, motorul de cautare Google, furnizorii de telefie fixa, de internet mobil, bancile, portalurile online (precum yahoo!, MSN, AOL si igoogle), companiile de asigurari, magazinele online, furnizorii de carduri de loialitate (inclusiv cei de programe bonus), comunitatile online si guvern.

Romanii se tem cel mai mult de pierderea datelor de pe cardul de credit, de aflarea adresei de domiciliu si a veniturilor lunare ori anuale.

Comparativ, la nivel european (Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si Romania) utilizatorii de servicii de telecomunicatii au cea mai mare incredere in banci (6,8 puncte) , furnizori de internet fix, de telefonie fixa, internet mobil, telefonie mobila, companii de asigurari, Google, magazine online, portaluri online, guvern, furnizori de carduri de loialitate si comunitati online.

Pe de alta parte, europenii spera sa nu piarda datele de pe cardul de credit, cele despre solvabilitatea creditului sau despre veniturile lunare ori anuale.

Studiul a fost realizat intre octombrie si decembrie anul trecut in 18 tari din intreaga lume, dintre care cinci europene (Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si Romania).

La nivel european au raspuns 5.000 de utilizatori de telefonie mobile cu varste intre 14-64 de ani, dintre acestia 1.041 fiind din Romania.

Institutiile si companiile despre care romanii si europenii cred ca le protejeaza cel mai bine datele personale:

Sursa: Nokia Siemens Networks



Citeste si